Újabb felkészülési találkozót nyertek a röplabdás lányok

A Vasas Óbuda pénteki legyőzését követően a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE szombaton az Újpest vendégeként játszott újabb felkészülési találkozókat. A stáb a Nyíregyháza és a házigazda csapat ellen mérhette le, hol is tart a munka 3 héttel az Extraliga rajtja előtt.

A szabolcsiak elleni találkozón a Kosekova, Molcsányi, Pekárik, Drpa négyes pihenőt kapott és a cseresarokban biztatta társait, akik bár némileg megilletődötten kezdték a mérkőzést, azonban később beleálltak a küzdelembe és komoly erőfeszítésre készítették az több alkalommal 5 külföldi játékossal felálló szabolcsiakat. Végül szoros csatában, minimális különbséggel győzött a Fatum.

A lányok a Vasas legyőzése után szombaton sem keltettek csalódást. Fotó: BRSE

Fatum Nyíregyháza–Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE 3:2 (19, –18, –25, 14, 10)
Békéscsaba: Cicic, Glemboczki, Vander Weide, Bezsonova, Zólyomi, Szűcs. Csere: Kertész (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor


16 órától a házigazda UTE gárdájával mérkőztek meg a viharsarkiak, vezetőedzőjük ezúttal egy másik összetételű sort küldött a pályára. Bár a találkozó egyes szakaszaiban már érződött a fáradtság, de a csapat 4 szettes mérkőzésen győzedelmeskedett.

Újpesti TE–Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (–24, 22, –15, –17)

Békéscsaba: Kosekova, Glemboczki, Bezsonova, Drpa, Pekárik, Zólyomi, Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor Jövő héten Kaposvárra utazik a BRSE, ahol a házigazdákon kívül a Vasas együttesével mérkőzik meg.

B.M.