Új játékvezetőket képez az MLSZ Békés Megyei Játékvezető Bizottsága

Megkezdődött a képzés az MLSZ Békés Megyei Játékvezető Bizottsága által szervezett alapfokú labdarúgó játékvezetői tanfolyamon. A kurzus keretében tapasztalt játékvezetők közreműködésével 25 ifjú sípmester-jelölt sajátítja el az elméleti és gyakorlati tananyagot, írja a Békés megyei Sportextra

– Az őszi hónapok során jelentős energiákat fektettünk a toborzásba, mert nagy szükség van játékvezetőkre. Medovarszki János lelkiismeretes előkészítő munkát végzett, a médiamegjelenések mellett ellenőreink az egyesületek klubhelyiségeiben is kihelyezték a tanfolyam plakátjait, ezért nagy reményeket fűztünk az idei képzéshez, de be kell vallani, hogy a létszám tekintetében jobb eredményeket reméltünk – újságolta el a Hrabovszki András JB elnök, aki azt sem rejtette véka alá, hogy az utóbbi években hiány mutatkozik a sípmesterekből.
Ennek az az oka, hogy gombamód megszaporodtak a bajnokságok, megnőtt a mérkőzések száma, amivel nem igazán tudja tartani a lépést JB.

– Ha mindenki megmaradna a mostani tanfolyam résztvevői közül – bár ilyenre soha nem volt még példa –, akkor szűkösen meg tudnánk oldani kettős küldés nélkül akár egy ünnepi hétvégét is, amikor a mérkőzések döntő többsége azonos napra esik. Tisztában vagyunk azzal, hogy a játékvezetés színvonala a létszámhiány miatt esetenként csorbulhat, annak a kárára lehet, emiatt is lenne fontos számunkra a csapatok támogatása a képzéshez – tette hozzá a megyei sípmesterek vezetője.


A mostani tanfolyamról kikerülők leghamarabb ősszel lesznek bevethetők, tehát a létszámot illetően a tavaszi idény során sem várható előrelépés. Hogy mi jelenthet tartós megoldást a problémára, arra Hrabovszki András a következőket mondta:

– Úgy vélem, a jövőben a játékvezetés színvonalának is az egyik meghatározó tényezője lehet, hogy az egyesületek aktívan működjenek velünk együtt a toborzás során. Nekik is azt kívánja az érdekük, hogy játékosmúlttal rendelkező sípmesterek vezessenek, de sajnos ilyenek évek óta kevesen jelentkeznek. Hasznos lenne a jövőre nézve, ha a csapatokkal a toborzás során szorosabbra tudnánk fűzni a kapcsolatot. Ebben a tekintetben év közben folyamatosan rendelkezésükre állunk, megfelelő érdeklődés esetén akár rendkívüli tanfolyamot is megszervezünk.

B.M.

Close