Közösségi oldalak

Sport

Továbra sem tud még csak pontot sem szerezni a Békéscsaba NB III-as csapata

Továbra sem tud még csak pontot sem szerezni a Békéscsaba 1912 Előre az NB III-as Keleti csoportban. A lila-fehérek a vasárnap kora délutáni, védelmi hibáktól hemzsegő mérkőzésen, hazai pályán szenvedtek fájóan könnyed vereséget a Tiszaújvárostól, ezzel öt játéknap után is pont nélkül állnak a Keleti csoport végén.

Már a 8. percben átkerült a labda csabai gólvonalon, még ha a hálóval nem is találkozott. Egy bal oldali szögletnél Páll fejelte le az ötösön belül a határozatlan Tóth Alexandert, az egyik védőtárs pedig már csak bentről tudta kikanalazni a labdát. A 15. minutában ugyanez a jelenet játszódott le, ám ezúttal Páll a rövid sarokból csúsztatott a hosszúba. Az elkerülhető gólok visszavetették az Előrét, felhozták a vendégcsapatot. Az újvárosiak előszeretettel tesztelték a csabai portást az élesen kapu elé ívelt labdákkal. Így született meg a harmadik találatuk is a 25. percben, csak éppen jobb oldali szöglet után, a hosszún helyezkedő Nagy Dávid fejese révén. Teljes volt a tanácstalanság az Előre hátsó alakzatában, pedig ott ezúttal sem a rutintalan fiatalok kaptak helyet! Jött is a negyedik újvárosi találat, melyet sakk-mattra játszottak a látogatók a 35. percben. A hazaiak egyetlen valamire való akciója is gólt eredményezett a félidő végén, amikor egy jobbról középre tett labdát Pap Szabolcs pörgetett a tizenegyes pontról a bal sarokba.

Szünet után összeszedettebb lett a hazaiak játéka, mégis ők kaptak újabb gólt negyedóra múltán, mert a játékvezető vélhetően Babinyecznél látott kezezést egy középre adásnál, a büntetőt pedig Nagy Dávid belőtte. A vendégek a folytatásban „ráültek” az eredményre, és stabilan tartották is azt. A baj nem járt egyedül, hiszen a 77. percben a rosszul eső Boros Tamás súlyosnak tűnő karsérülést szenvedett.

Összességében a taktikailag érettebb játékot nyújtó Tiszaújváros, ilyen arányban is megérdemelten nyerte a találkozót.

B.M.

NB III Keleti csoport, 5. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II–FC Tiszaújváros 1–5 (1–4)
Békéscsaba, 130 néző
Vezette: Szabó Péter (Kövér Tamás, Aczél Tibor).
Gólszerző: Pap Sz. (43.), ill. Páll (8., 15.), Nagy D. (25., 61. – 11-esből), Vitelki (35.),

Békéscsaba: Tóth A. – Szalai, Babinyecz, Trescsua, Bor – Balla, Szabó Zs. – Mágocsi, Bónus, Cservenák (Boros, 46., Komáromi, 79.) – Pap Sz. Csere: Orvos László, Zahorán, Bacsa, Kovács Zs., Rajsli, Csák. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Kundrák, Gelsi, Valkay, Lőrincz – Tóth S. (Gönczi, 67.), Nagy P. – Páll, Vitelki B., Bussy – Nagy D. (Erős, 67). Csere: Galambvári, Bocsi, Lehóczki, Kiss B., Sebestyén, Illés. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Nagy Sándor: – Adtunk egy félidőnyi előnyt a Tiszaújvárosnak, amely kihasználta a hibáinkat. Tudtuk, hogy a pontrúgások az erősségük, készültünk rá, mégis ezekből kaptunk elkerülhető gólokat. Fel kell nőniük játékosainknak az NB III-as szinthez.