Továbbra is veretlen a Ferencváros

A zalaiak két elveszített bajnoki találkozó után diadalmaskodtak újra, míg a Mezőkövesd sorozatban ötödik idegenbeli összecsapásán maradt nyeretlen. Hiába egyenlített a DVTK, a Ferencvárosé lett a három pont. A Puskás Akadémia gól nélküli döntetlent játszott otthon a Kisvárdával az OTP Bank Liga 13. fordulójában, szombaton.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Zalaegerszegi TE–Mezőkövesd-Zsóry FC 3–0 (2–0)
Zalaegerszeg, zárt kapus
Vezette: Bogár
Gólszerzők: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.)
Sárga lap: Könyves (2.), Zimonyi (25.), Tajti (41.), illetve Besirovic (41.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D. – Szánthó (Gergényi, 85.), Favorov, Sankovic, Tajti (Tanasin, 64.), Bedi – Könyves (Babati, 77.), Zimonyi (Vass P., 64.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Szeles (Vutov, a szünetben), Pillár, Katanec – Besirovic (Szerderov, a szünetben), Berecz, Cseri (Vajda S., 83.), Vadnai – Jurina (Martic, a szünetben), Nagy D. (Barczi, 60.)

Szinte eseménytelenül telt el a mérkőzés első 15 perce, majd az élvonalban ezen a meccsen bemutatkozó Zimonyi Dávid juttatta előnyhöz a hazaiakat. A Mezőkövesd nem igazán tudott mit kezdeni a szervezetten futballozó zalaiakkal, akik a félidő hajrájában megduplázták előnyüket.

Pintér Attila vezetőedző a szünetben hármas cserével próbálta meg frissíteni a kövesdi együttest, ez annyiban sikerült, hogy huzamosabb ideig a vendégek játszottak kapura veszélyesebben. A helyzetekből azonban gólt nem tudott szerezni a Mezőkövesd, a hajrá kezdetén pedig a ZTE harmadszor is eredményes volt, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC 1–3 (1–2)
Diósgyőri Stadion, zárt kapus
Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Rui Pedro (15., 11-esből), illetve Baturina (6.), Zubkov (18.), Uzuni (66.)
Sárga lap: Rui Pedro (30.), Hasani (43.), Sesztakov (47.), Grozav (54.), Hegedűs (57.), illetve Haratin (26.), Lovrencsics (53.), Frimpong (63.), Uzuni (87.)

DVTK: Antal – Polgár, Karan, Hegedűs (Orosz, 92.) – Sesztakov (Vági, 73.), Márkvárt, Max, Memolla – Hasani, Grozav (Makrai, 81.), Rui Pedro (Szűcs, 73.)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Kovacevic, Frimpong, Heister (Botka, 70.) – Laidouni (Vécsei, 70.), Haratin (Szomália, 65.) – Mak, Boli, Zubkov (Uzuni, 64.) – Baturina (Skvarka, 83.)

Gyorsan vezetést szerzett a Ferencváros, kevés érintéssel jutott el a DVTK kapujához, és egy pontos beívelésre Baturina jól érkezett. Nem sokkal később összejött az egyenlítés a hazaiaknak: előbb Rui Pedro egyedül tört kapura, de Dibusz nagy bravúrral védett, majd pár másodperc múlva Haratin megmozdulását szabálytalannak látta a játékvezető, a megítélt büntetőt pedig Rui Pedro értékesítette.

Többet kezdeményezett a Ferencváros, de nem alakított ki sok helyzetet, amikor viszont komoly gólszerzési lehetősége adódott, azzal élt is, így Zubkov jóvoltából megint előnybe került. A Diósgyőr eleinte kontrákkal próbálkozott, majd a játékrész második felében többet birtokolta a labdát, de helyzet ekkor már egyik oldalon sem adódott.

A diósgyõri Szerhij Sesztakov (elöl) és a ferencvárosi Marcel Heister (b2) az OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Diósgyõri VTK – Ferencvárosi TC labdarúgó mérkõzésen. MTI fotó: Vajda János

A második félidő első negyedórájában sok volt a sárga lapos szabálytalanság, nem alakult ki folyamatos játék, aztán egy-két percen belül többször is gólt szerezhetett volna az FTC, amely azonban az első kettős cseréje után döntötte el a mérkőzést, a frissen beállt Uzuni révén.

Szerhij Rebrov igyekezett pihentetni csapatát a keddi, kijevi Bajnokok Ligája-mérkőzésre, erre utalt a kezdőcsapat összeállítása, majd a sok csere a második félidőben. A DVTK próbálkozott a hátralévő időben, de nem változott az eredmény, pedig mindkét oldalon voltak még nagy helyzetek. A Ferencváros a döntő pillanatokban hatékonyabbnak bizonyult, így célját elérve készülődhet a következő feladatra.

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 1-3 (1-2)
Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good FC 0–0
Pancho Aréna, zárt kapuk mögött
Vezette: Antal P.
Sárga lap: Mance (72.), Baluta (92.), illetve Rubus (72.), Navratil (74.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Spandler, Meissner, Nagy Zs. – Urblík (Plsek 61.), van Nieff (Baluta 76.) – Slagveer (Komáromi 61.), Knezevic, Kiss T. (Tamás N. 83.) – Mance (Vanecek 76.)
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz – Navratil (Jelena 72.), Bumba (Horváth Z. 77.), Sassá (Karaszjuk 92.) – Camaj (Zlicic 77.)

A bajnokságban harmadik helyen álló Kisvárda kezdte jobban a mérkőzést. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a Puskás Akadémia csak a félidő végéhez közeledve tudott veszélyes lenni a kisvárdai kapura.

Fordulást követően felpörgette a tempót és átvette a játék irányítását a felcsúti gárda, miközben a Kisvárda teljesítménye visszaesett, csak elvétve jutott el a hazai kapuig. A Puskás Akadémia küzdött a győztes gólért, de a vendégek magabiztosan megőrizték a döntetlent, amely azt jelenti, hogy továbbra is a dobogó legalsó fokán állnak a bajnokságban.

Pénteken rendezték:

Budafoki MTE-Újpest FC 1–1 (0–0)
Budafok, zárt kapus
Vezette: Káprály
Gólszerzők: Kovács D. (55., 11-esből), illetve Csongvai (59.)
Sárga lap: Huszti A. (22.), Kulcsár K. (62.), Ihrig-Farkas (84.), illetve Pajovic (24.), Csongvai (37.)

Budafoki MTE: Póser – Huszti A. (Margitics, 52.), M. Nikolic, Romic, Medgyes – Micsinai, Oláh – Kovács D., Kulcsár K. (Lőrinczy, 75.), Szabó M. (Takács, 66.) – Zsóri (Ihrig-Farkas, 66.)
Újpesti FC: Pajovic – Kastrati, Kutrumpisz, Baosic, Antonov – Csongvai, Onovo, Mitrovic (Szakály P., 77.) – Simon (Bacsa, 77.), Perosevic (Gigic, 92.), Beridze (Pauljevic, 92.)

A kevés helyzetet hozó első félidő elején az Újpest bizonyult aktívabbnak, de a biztonságra nagy figyelmet fordító Budafok hamarosan egyenlő félként küzdött mezőnyben. Az újpesti védelem hibái után a hazaiak előtt adódott néhány ígéretes lehetőség, ám egyikkel sem tudtak élni. A vendégek támadójátékán érződött, hogy a sok kihagyás után még nincsenek formában.

Nagy elánnal kezdte a második játékrészt az Újpest, még a kapura is veszélyt jelentett, a Budafok azonban az 53. percben büntetőhöz jutott, melyet Kovács Dávid értékesített. A vendégeket nem zavarta meg a kapott gól: Csongvai szöglet utáni fejesével gyorsan egyenlítettek, és támadásban is maradtak. A hajrára viszont ismét leült a találkozó, és hiába akadtak hazai helyzetek – köztük két kapufa –, az eredmény már nem változott.

A Budafok házigazdaként, az Újpest vendégként először ért el döntetlent a szezonban. Augusztusban a két együttes első, újpesti összecsapása is 1–1-re végződött. A Budafok már négy, az Újpest öt mérkőzés óta nem tudott nyerni, bár utóbbi esetében benne van az a miskolci vereség is, amelyen a játékosokat sújtó koronavírus-járvány miatt nem állt ki a DVTK ellen.

Vasárnap rendezték:

Paksi FC–MOL Fehérvár FC 1–0 (0–0)
Paks, zárt kapuk mögött
Vezette: Solymosi
Gólszerző: Ádám (89.)
Sárga lap: Szabó (68.), illetve Nego (62.), Hangya (91.)

Paksi FC: Hegedüs – Osváth, Szélpál, Böde, Szabó, Kulcsár (Csősz, 94.) – Bognár (Szakály, 86.), Balogh, Bertus (Szendrei, 93.) Haraszti (Ádám, 69.), Sajbán (Nagy R. 68.)
MOL Fehérvár FC: Rockov – Fiola, Musliu, Stopira – Nikolov, Nego – Bolla, Houri (Géresi, 84.), Bamgboye (Petrjak, 67.) – Nikolics (Hangya, 67.), Zizivadze (Pinto, 84.)

Az első negyedórában több nagy helyzetet is elpuskázott a hazai gárda, de a vendégek Nikolics révén ugyancsak gólokat szerezhettek volna, ennek ellenére 0–0-val vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első felében újra a paksiak voltak aktívabbak, elsősorban Bognár próbálkozott lelkesen, de eredmény nélkül. Az utolsó tizenöt percben inkább a fehérváriak akarata érvényesült, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A Paks a 89. percben egy szabadrúgás után a csereként pályára lépett Ádám Martin fejesével végül megszerezte a három pontot.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!