Továbbra is mumusa a Cegléd a Füzesgyarmatnak


Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 21. játéknapján Cegléden szenvedett balszerencsés vereséget a füzesgyarmati együttes. A sárrétiek hiába játszottak jelentős fölényben a 90 perc során, a kapu előtt balszerencsések voltak, a botlásuk miatt pedig a dobogós pozíciójukról is le kell mondaniuk. A piros-fehérek jövő csütörtökön Egerben zárják az idei évet.

meccs elején mindkét kapuvédő bemutatott egy-egy bravúrt, azt követően viszont egyértelmű fölénybe kerültek a gyarmatiak. A Cegléd biztonsági játékra rendezkedett be, megszállta saját térfelét. A vendégek irányították a meccset, de a kapu előtt pontatlanok voltak. A házigazdák csak egy-egy pontrúgásból tudtak veszélyeztetni, a 39. percben született góljukhoz is gyarmati segítség kellett. Egy felívelt labdát Szabó Richárd 40 méterről indokolatlanul próbált hazacsúsztatni, az ajándék labdára Bartos csapott le, aki rávezette a kapusra, majd elpasszolta mellette, 1–0.


A második félidő elején tovább növelhette volna előnyét a Cegléd. Az 51. percben Kelement faultolta Szabó Richárd a 16-oson belül, de a büntetőt Takács nem tudta gólra váltani, mert a jobb sarokra tartó lövését Fildan kitolta. Mindez hamarosan meg is bosszulta magát. Az 57. percben Vajda szögletét a hosszú oldalon érkező Szabó Richárd először még elvétette, de aztán 5 méterről javította önmagát, 1–1.

Látványos attakba kezdtek a vendégek, de a lövéseiket és a kísérleteiket rendre ártalmatlanította Mikler, pedig nem egy komoly veszélyt hordott a kapura. Cigan hagyott ki óriási ziccert, Szabó Richárd rúgott luftot a kapu torkában, a 74. percben pedig a kapufa segítette ki a házigazdákat egy szabadrúgást követően. Szabó Richárd kálváriája a 82. percben teljesedett ki, amikor egy szöglet utáni csúsztatásba Papp pörgetett bele, a labda Fildan kezébe tartott, de Szabó Richárd szerencsétlenül beleért és így megtréfálta a kapust, 2–1.

A végjátékban próbálkoztak a vendégek, már a centerhalfjukat is másik kapuhoz rendelték, de a történelem ismételte önmagát. A nyári hazai találkozóhoz hasonlóan, hiába volt jelentős fölényben a Gyarmat, balszerencsés körülmények között ismét vereséget szenvedett.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Ceglédi VSE–Füzesgyarmati SK 2–1 (1–0)
Cegléd, zárt kapuk mögött
Vezette: Újhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs).
Gólszerző: Bartos (39.), Papp Gy. (82.), ill. Szabó R. (57.).
Jó: Mikler (a mezőny legjobbja), Bagó, Bartos, Takács, Juhász Gy., ill. Ramos, Achim S., Kis Sz.

Cegléd: Mikler – Bagó, Tóth D., Kuti, Juhász Gy. – Csendes, Kelemen (Laczkó, 82.), Bartos (G. Bíró, 91.), Kovács L. (Papp, 65.) – Takács K. (Juhász A., 82.), Markó. Cserék: Haála, Dudás, Majoros. Vezetőedző: Makrai László.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Szabó R., Achim Á. – Shadi, Ramos – Cigan (Árvai, 88.), Kis Sz. (Tóth O., 90.), Balogh G. (Vajda, 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Makrai László: – Győzelemmel szerettük volna befejezni a szezont. Óriásit küzdöttünk, minden tőlünk telhetőt megtettünk, reméljük, hogy eredményesebb tavasz elé nézünk.

Boros Tibor: – A játékosaink általában homogén teljesítményt nyújtanak a mérkőzéseinken, persze előfordul egy-egy kimagasló teljesítmény is, de most ennek az ellentéte következett be. Jelenleg még nem tértem napirendre e felett, és igazából az okát sem tudom megfejteni…