Továbbra is gödörben a Békéscsaba 1912 Előre

Fotó: Milyó Pál

A kényszerű edzőváltás után továbbra sem találja az év eleji „nyomvonalat” a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata. A Covid-járványból a soraikat rendező lilák vasárnap hazai pályán szenvedték el zsinórban az ötödik vereségüket, ezzel pedig lassan utolérik őket azok a riválisok is, akik a tabella veszélyes zónájához tartoznak. Különösen fájhat, hogy egy olyan riválissal szemben maradta hopon az utolsó percekben, amely semmivel nem tett többet a három pont megszerzéséért.

A mérkőzést gyászszünet előzte meg, az MLSZ korábbi medgyesbodzási születésű elnökére, Laczkó Mihályra emlékeztek. Az első tíz percben inkább mezőnyjáték folyt a pályán, nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A siófokiak voltak aktívabbak, többször tartózkodtak a csabai 16-os környékén. A kényszerű kihagyás látható volt a csabai játékosok mozgásán, akik igyekeztek, de hiányzott a dinamika, a gyorsaság a játékukból. A cserejátékosok már a félidő közepén elkezdtek melegíteni mindkét oldalon, de a szünetig nem változtattak az edzők. Az addig passzívabb csabaiak az utolsó tíz percben támadtak, de kevés igazán nagy lehetőséget jegyezhettünk fel.

Preisinger Sándor a második félidő elején rögtön három helyen is frissített, remélve, hogy még aktívabbá válik együttese. Nagy változás azonban nem állt be. A második félidő sem bővelkedett eseményekben, a csapatok előtt leginkább pontrúgások után nyílt esély a gólszerzésre. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, nem úgy a siófoki Tajthy, aki a 88. percben jobb oldalról beérkezett labdába tette bele a lábát, jobbról pedig a berobbanó Balogh Bence Benito közelről lőtt, Uram már csak a gólvonalon túl tudta megfogni a labdát, 0–1.

A Békéscsaba ötödik mérkőzését veszítette el zsinórban, pedig megvolt az esélye arra, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsa. A Siófok sikerével feljebb lépett a 16. helyről.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–BFC Siófok 0–1 (0–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Nagy Norbert (Bornemissza Norbert, Beréniy Ákos).
Gólszerző: Balogh B. (88.).

Békéscsaba: Uram – Farkas J., Fazekas, Nagy S. (Hursán, 46.), Babinyecz – Horváth P., Kovács Á. (Kitl, 46.), Király (Pantovics, 57.), Szabó P. – Máris (Oláh, 77.), Gránicz. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Siófok: Hutvágner – Polényi, Izing, Horváth M., Kiss B.– Kecskés, Tajthy – Gaál B. (Tömösvári, 73.), Balogh B. (Deutsch, 90.), Nikházi (Hajnal, 70.) – Elek B. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – Impresszum