Közösségi oldalak

Sport

Tovább tart a Körösladány vesszőfutása

A tartalékosan kiálló kék-fehér alakulat az NB III-as labdarúgó-bajnokság 30. fordulója keretében a szintén kiesés elkerüléséért küzdő Szekszárd otthonában szenvedett vereséget, ezzel már 11 pont távolságra sodródott a jövőre is harmadosztályú tagságot jelentő pozícióktól.

Mindkét csapat óvatosan kezdte a játékot, jobbára a hazai csapat próbált irányítani, de inkább a küzdelem dominált a pályán. Mivel helyzet egyik oldalon sem alakult ki, a 34. percben gyakorlatilag a semmiből jött a hazai vezetés. Egy labdaszerzést követően a bal oldalon futott kontratámadás, majd a büntető területen belül a becsúszva menteni igyekvő Szántó a támadó lábát találta el. A 11-esből Arena szerzett vezetést a Szekszárdnak, 1–0. A szünetig hátralévő időben folytatódott az eredménytelen mezőnyjáték.

A csapatok a második félidőben is kevés veszélyt jelentettek a kapukra. A 63. percben egyéni akció végén növelte előnyét a tolnai gárda, miután Horog lépett ki remek ütemben a védők közül, és egy cselt követően gurított a kapuba, 2–0. A játék képe ezután sem változott jelentősen. A szekszárdiak stabilan őrizték a kedvező eredményt, a ladányiak számára pedig még a szépítés sem jött össze, noha a 80. percben erre Szántó előtt volt lehetőség, de hatalmas bravúrral menteni tudott előle egy védő. A változatlanul foghíjas sárréti együttes vasárnapi teljesítményében nem volt meg az a plusz, ami pontszerzésre vezethette volna a rendkívül fontos mérkőzésen.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Szekszárdi UFC–Körösladány MSK 2–0 (1–0)
Szekszárd, zárt kapuk mögött
Vezette: Szalai László (Gyürüsi Péter, Szabó Dániel).
Gólszerző: Arena (34. – 11-esből), Horog (63.).
Jó: Arena, Rácz Á., Füredi, ill. Szántó, Pusztai, Talpalló.

Szekszárd: Pomozi – Fekete M., Tratnyek, Arena, Németh K. – Horog (Borbély, 74.), Rácz Á., Wirth (Mayer, 46.), Füredi – Budai (Gellér, 82.), Péter (Lékó, 59.). Edző: Turi Zsolt.

Körösladány: Ivicsevics – Szabó V., Szabó Á., Szántó, Ruzsa – Knyihár (Gyomai, 58.), Pusztai – Mácsai, Zelenyánszki (Talpalló, 46.), Kisari – Németh (Lipcsei, 77.). Edző: Fodor Sándor.