Közösségi oldalak

Sport

Tovább szenved az NBIII-ban a kis Előre

Nem sikerült a pontszerzés a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata számára Egerben, a bajnokság vasárnapi 22. játéknapján. Bár a csabai fiatalok játékban felnőttek a házigazdák szintjére, időnként felül is múlták őket, a helyzetkihasználás a hevesiek felé billentette a mérleg nyelvét.

Negyedórányi kiegyenlített játék után fölénybe került a Békéscsaba, gyakorlatilag tábort vert az Eger kapuja előtt. A 20. percben Belanka 28 méteres szabadrúgásánál a felső léc mentette meg a hazaiakat góltól, félóra múltán pedig egy szöglet után adódott nagy lehetőség a csabaiak előtt, de Bónusnak sikerült kihagynia a kapu torkából, az ellenakcióból pedig kis híján érkezett a büntetés. A vendégek szemre tetszetősen játszottak, az Eger nem igazán találta ennek az ellenszerét. A félidő hajrájában több veszélyes akciót vezettek, igaz a hevesiek is betalálhattak volna a végén.

Mint ahogyan meg is tették ezt a második félidő elején a rutinos Simon tizenegyesével, amit a vendégek a rutintalanságuk miatt hoztak össze. Apró kapus rajta volt a bal alsó sarokba tartó labdán, de balszerencséjére az a kapuvasról a vállára, onnan pedig a hálóba került. Lendületben maradt a hevesi gárda, több ígéretes helyzetet is kialakított az Előre hullámvölgyét kihasználva. Aztán ismét magukra találtak a fiatalok, kínálkozott is lehetőségük az egyenlítésre, ám ezen a napon be voltak oltva gól ellen, emiatt nem jutott pont a számukra.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Eger SE–Békéscsaba 1912 Előre II 1–0 (0–0)
Eger, 120 néző
Vezette: Szabó Péter (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Simon (47. – 11-esből).

Eger SE: Szalay – Burger (Vattay, 46.), Juhász G., Fényes, Farkas G. – Tóth L. (Jónyer, 67.), Csutora (Kispál, 46.), Hegedűs D., Józsa – Kovács D. (Berki, 88.), Simon A. (Ablonczy, 76.). Vezetőedző: Céró Bálint.

Békéscsaba Előre II: Apró – Komáromi (Trescsula, 63.), Belanka (Kuzma, 76.), Fazekas, Bacsa – Pap Sz., Babinyecz, Bónus, Marik (Sztankó, 76.) – Oláh Á. (Csák, 76.), Ilyés. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Sajnálom, hogy nem tudtunk jobb eredményt elérni, mert az első félidő nem arra utalt, hogy itt ma pont nélkül maradunk. Szünet után gyorsan gólt kaptunk, ami megpecsételtre a sorsunkat. Mély talajon kellett játszanunk, ami az Egernek feküdt jobban.