Taekwon-do válogatott edzés Battonyán!

A múlt szombati Barátság Kupa küzdelmeivel még nem ért végett Battonyán a taekwon-do hétvége. A németországi világbajnokságra készülő magyar ITF taekwon-do válogatott keret ott maradt, és másnap, vasárnap edzést tartott. A válogatott edzésen közel 40 fő vett részt. A délelőtti programot Máté Zoltán VI. Danos mester nyitotta meg egy gyors bemelegítéssel és nyújtással.

Ezután Szalay Gábor VI. Danos mester , a válogatott szövetségi kapitánya mozgatta át a válogatott keretet, alap ütés és rúgáskombinációkkal illetve formagyakorlatokkal. A délutáni program a csapatküzdelmeké volt, ahol minden mérkőzést kiértékeltek az edzők. Az edzés érdekessége volt, hogy a versenyzők beülhettek egymást pontozni, így a bírók szemszögéből is megtapasztalhatták a küzdelmet ami nem elhanyagolható szempont.

A résztvevők jól érezték magukat Battonyán és szívesen térnek vissza máskor is. Az is örömteli, hogy a válogatottal foglalkozó edzők között felfedezhettük Békés megyéből a magyarbánhegyesi Tamás Józsefet, a battonyai Rádai Rolandot és Rádai Imrét, ami minden féle képen a megyei taekwon-do edzők bizonyos elismerését is jelenti!

Gregor László