Taekwon-do szeminárium és övvizsga Békés megyében!

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség klubhálózatában jelentős helyet foglal el a nyolc Békés megyei klub, így érthetően nagy a jelentősége annak, hogy Máté Zoltán 6. danos nemzetközi mester, a Magyar ITF Taekwondo Szövetség elnökhelyettese, területi vezető instruktor tartott a megye ITF Taekwon-do klubjainak területi erődemonstrációs edzőtábort Gerendáson.

Segítői a rendező Rusz István IV. Danos, és Zsarkó Dániel Péter IV. Danos instruktorok voltak. nem csak Békés megyéből, hanem Csongrádból is érkeztek résztvevők. A hét végén Máté Zoltán mester övvizsgákat is tartott, ahol sokan vizsgáztak sikeresen, teljesítették a magasabb övfokozatok követelményeit, elszántan és a taekwon-do-ra jellemző magas színvonalú rúgótechnikákat végrehajtva. Megyénkből a medgyesegyházi Spárta SE, a kétegyházi Dragon Klub, a magyarbánhegyesi Corvin TKD Klub képviseltette magát az eseményen.

Máté Zoltán Mester egyike a magyarországi ITF taekwon-do meghatározó személyiségeinek, ugyanaz az eltökéltség és igényesség jellemzi, mint annak idején élversenyző korában. A Békés megyei taekwon-dosok további fejlődésének ez a „ráfigyelés” is biztosítéka.

Close