Közösségi oldalak

Sport

Szombaton és vasárnap Gyulán lép pályára a Békés megyei válogatott

Csütörtök este véglegesítették a megyei amatőr labdarúgó-válogatottat alkotó keretet, amely szombaton és vasárnap Gyulán lép pályára Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Pest legjobbjai ellen. A csapat irányítását végző Ekker Attila és Futaki Krisztián edzőpáros a szabályokhoz igazodva 22 játékossal számolhat a regionális selejtező tornán, melynek legjobbja vesz majd részt a február 5-6. között Balatonalmádiban sorra kerülő országos négyes döntőbe.

Az előzetesen összehívott harminc fölötti bő keretből munkahelyi-, iskolai elfoglaltság, vagy sérülés miatt többek nem tudtak ott lenni a keddi gyulai összetartáson, így rájuk automatikusan nem számítanak a szakvezetők. A nagyszénási Rafaj Patrik a helyszínen sérült meg, a gyomaendrődi Hunya Kristóf pedig végig dolgozta a foglalkozást, de a hétvégi munkája akadályoztatja a részvételét. Ennek köszönhetően 25 név maradt a kalapban, közülük most hárman kerültek át a biztonsági tartalékok közé.

A játékosok többre vágynak az erkölcsi sikernél

– Tulajdonképpen az élet rostálta tovább a keretet, hiszen Papp Zsolt arcüreggyulladás, Burai Dávid talpsérülés miatt nem tudja vállalni a játékot. A harmadik kimaradó a fiatal Szaszák Kristóf lesz, aki rendkívül erős konkurenciát kapott a posztjára, de ha ilyen látványosan fejlődik tovább, még sokszor bekerülhet a megyei válogatottba

– ismertette a keretszűkítés kulisszatitkait Ekker Attila.

A játékosok és a stáb szombaton 9.45 órakor találkozik az id. Christián László Városi Sporttelepen, ahol 11.15 órától vívja az első mérkőzését.

A megyei válogatott 22 tagú kerete:

Kapusok: Farkas Zsolt, Kapusi Gergely (Körösladány MSK).
Védők: Wéber László, Szabó Ákos, Bakk Ádám, Malkócs Marcell (Körösladány MSK), Trescsula Máté (Gyulai TFC), Darányi Dávid (Jamina SE), Cserna Richárd (Szeghalmi FC).
Középpályások: Ruzsa Zoltán (Körösladány MSK), Gedó Lóránt, Fehér Bence (Orosházi MTK-ULE), Kardos Tamás (Jamina SE), Furár Róbert (Szarvasi FC), Tatár Sándor (Szeghalmi FC), Márk Ádám (Nagyszénás SE).
Támadók: Farkas János (Körösladány MSK), Miszlai László, Szabó Áron (Orosházi MTK-ULE), Bondár Attila, Sztojka Ádám (Okány KSK), Barna Viktor (Gyomaendrődi FC).

A célok kapcsán a szakvezető az alábbiakat tartotta fontosnak elmondani:

– Elég kevés információ áll rendelkezésünkre az ellenfelekről, de igyekszünk feltérképezni őket a helyszínen. Amennyire az lehetséges egyetlen összejövetel után, szeretnénk a saját játékunkat érvényre juttatni és éreztetni a konkurensekkel, hogy minden mérkőzésen a győzelemre törünk. Sokan estek ki a védelemből, próbáljuk megoldani ezt a rendelkezésünkre álló keretből, de alapvetően offenzív játékra törekszünk majd. Ha fegyelmezettek, céltudatosak és szenvedélyesek leszünk, akkor sikerrel vívhatjuk meg a selejtezőt

– fogalmazott Ekker Attila.

A torna menetrendje:

Január 22., szombat, 10.00: Pest–Bács-Kiskun (Grosics); 11.15: Békés–Jász-Nagykun-Szolnok (Városi); 12.30: Bács-Kiskun–Csongrád-Csanád (Grosics); 13.45: Jász-Nagykun-Szolnok–Pest (Városi); 15.00: Csongrád-Csanád–Békés (Grosics).
Január 23., vasárnap, 9.00: Bács-Kiskun–Jász-Nagykun-Szolnok (Grosics); 10.15: Pest–Békés (Városi); 11.30: Jász-Nagykun-Szolnok–Csongrád-Csanád (Grosics); 12.45: Békés–Bács-Kiskun (Városi); 14.00: Csongrád-Csanád–Pest (Grosics).

Forrás: B.M. Bmsextra.hu