Szervezett játékkal játszott döntetlent a Békéscsaba a Vasassal

Kovács Ádám Tibor harcol a labdáért Radó Andrással

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság hazai nyitányán az NB I-be készülő Vasast fogadta a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A lilák ezúttal is rendkívül szervezett játékkal rukkoltak ki, ennek pedig egy pont lett a jutalma az esélyesebbnek tartott angyalföldiekkel szemben.

Egy mintaszerű bal oldali akció végén Paudits már az első percben veszélyeztetni tudta a fővárosiak kapuját. A folytatásban is aktívabbak maradtak a csabaiak, többet birtokolták a labdát, a bal szárnyon szép dolgokat is láthattunk Pantovicséktól. Túk sok veszélyt egyik kapura sem jelentettek a játékosok, ezzel együtt élénk volt a játék, a nézők nem érezhették azt, hogy magukra hagyták volna őket a csapatok. Közvetlenül az ivószünet előtt Lukácsot döntötték le egy szakszerű birkózófogással a tizenhatoson belül, a csabaiak sérelmezték is, hogy elmaradt a büntető.

Rúsz Márton játékvezető s 27. percben megfújt viszont egy 11-est a másik oldalon, miután Uram bizonytalanul jött ki és csak szabálytalanul tudta megállítani a fővárosiak támadóját. Az asszisztens azonban követte az eseményeket és jelezte, hogy az eset a 16-oson kívül történt, így az Előre megúszta egy szabadrúgással, a kapusa pedig sárga cédulával. Ebben az időszakban egyébként már egyértelműen a Vasas kezdeményezett többet, és szinte folyamatos nyomás alatt tartotta a hazaiak hátsó alakzatát. A 37. percben Silye és Radó játszott össze a tizenhatos bal oldali csücskénél. Radó szöktetése lesen találta Silye Eriket, a védő azonban az ötös magasságából kilőtte a hosszú alsó sarkot, a becsúszó Szalai már csak beljebb tudta segíteni a labdát. A játékvezetőt az esetnél cserben hagyta az asszisztense, 0–1.


A gól felpaprikázta a lila-fehéreket, akik még a szünet előtt egalizálták az eredményt. 44. perc: Szalai a 16-os jobb oldali sarkától ívelt középre az ötösön érkező Paudits Patrik fejére, aki két védő között a földre bólintva juttatta a kapu jobb sarkába a labdát, Jova csak beljebb paskolni tudta azt, 1–1.

Lukács les-gólja vezette be a második félidőt, röviddel később a támadó ismét ígéretes mélységi passzt kapott, de ezúttal Jovával nem bírt. A másik oldalon is volt „tűzijáték”, melynek végén Terbe 17 méteres lökete alig kerülte el. Továbbra is „csipkedték magukat” a csapatok, a nézők nem unatkozhattak a lelátón. A Vasas volt kezdeményezőbb, az akcióit azonban magabiztosan verte vissza az Előre védelme. Az ivószünet sem törte meg a vendégek védelmét, hazai részről gyors kiugatásokkal próbálták meglepni Bene Ferenc együttesét, illetve Pantovics kreativitásában is bíztak. A csabai térfélen pattogott többet a labda, mégis a másik kapu előtt adódott több veszély. Ennek ellenére a 86. percben Szatmári 16 méteres, takarásból megeresztett lapos lövésénél Uramnak kellett résen lennie, hogy megmentse csapatát a góltól. A hosszabbításban Pantovics lábában volt a győztes gól, a szólója végén beérték a védők és blokkolták a lövését, miként Oláh ismétlését is. Maradt a döntetlen, amivel egyik fél sem lehet elégedetlen, a nézőknek pedig sok ilyen mérkőzés kellene, hogy minél nagyobb számban visszatérjenek a lelátókra.

Képgaléria – Fotó: Erdős Csaba

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Vasas FC 1–1 (1–1)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1850 néző
Vezette: Rúsz Márton (Garai Péter, Márkus Tamás).
Gólszerző: Paudits (44.), ill. Silye (37.).
Sárga lap: Silye (23.), Uram (29.), Bora (37.), Balajti (39.), Lukács (71.), Pantovics (86.), Mészáros (92.).
Jó: Szalai, Babinyecz, Bora, Pantovics, Király, ill. Silye, Szatmári, Pekár.

Békéscsaba: Uram – Szalai D., Babinyecz, Bora, Mészáros M. – Szabó P. (Máris, 62.), Hursán (Kovács Á., 58.), Király, Pantovics – Paudits (Oláh L., 74.), Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Vasas: Jova – Terbe (Hinora, 72.), Litauszki, Tóth B., Silye – Hidi M. S. – Viczián (Csató, 60.), Szatmári L. – Pekár, Balajti (Birtalan, 79.), Radó. Vezetőedző: Bene Ferenc.Edzői nyilatkozatok:Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!