Közösségi oldalak

Sport

Sikerült az utólsó mérkőzést is elvesztenie a Békéscsabának

Küzdelmes első félidőt láthatott a csabai publikum, igazán komoly lehetőséget egyik fél sem tudott kialakítani a másik kapuja előtt. Szünet után egy potyaízű szabadrúgásgóllal gyorsan vezetést szerzett a Pécs, amely a folytatásban megőrizte ezt a fórt.

Fotó: Kurdi József/pmfc.hu

A 47. percben Kesztyűs buktatásáért kissé jobbról megítélt szabadrúgást Kocsis bő 30-ról védhetetlenül lőtte a békéscsabai háló jobb felsőjébe, a korábbi pécsi kötődésű Bukránnak esélye sem volt a hárításra, 0-1.

Merkantil Bank Liga, NB II 20. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Pécsi MFC 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 340 néző
Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Tőkés Róbert).
Gólszerző: Kocsis (47.),

Békéscsaba: Bukrán – Fazekas, Farkas M., Bora (Zádori, 87.) – Puskás (Hodonicki, 65.), Zvara, Kitl (Váradi, 76.), Mikló – Czékus, Hamed (Ilyés, 76.), Horváth P. (Lukács R., 65.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Pécs: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Szeles, Hadaró – Terbe (Mayer, 75.) – Kocsis (Hegedűs, 75.), Kesztyűs B., Katona, Harsányi (Marques-Airosa, 93.) – Gera (Tóth-Gábor, 75.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Brlázs Gábor: – Teljesen ki-ki meccset játszottunk a második helyezett Pécs ellen, ami azt mutatja, hogy annyira nem vagyunk rossz csapat. Az sem véletlen, hogy ezeket a meccseket rendre elveszítjük, mert – elsősorban mentális oldalról – problémák vannak, a fontos helyzetekben mindig rossz döntéseket hozunk. A zártan védekező ellenfélnek sem volt több helyzete, mint nekünk, egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést és ezzel a győzelmet is.

Weitner Ádám: – Az első félidőben már stílusosan játszottunk, próbáltuk sokat járatni a labdát és az ellenfél fölé kerekedni. A második félidőben változtattunk a játékunkon, gyönyörű szabadrúgásgólt rúgtunk és szervezetten védekeztünk, így megnyertük a mérkőzést egy nagyon jó csapat otthonában, ami óriási fegyvertény.