Sikeres Karate Vidékbajnokság Szarvason

Szarvason rendezték meg első ízben a WKF karate vidékbajnokságot. A jövő évi tokiói olimpia műsorára is felkerült sportág nem csak fővárosi, hanem erős vidéki bázisokkal is rendelkezik. Ilyen bázis Szarvas és a helyi Harcművész és Küzdősport Egyesület.

Az Alkotmány utcai sportcsarnokban 20 egyesület 200-nál is több versenyzője küzdött meg a nap során a három tatami küzdőtéren. A megnyitó ünnepségen Shihan Dr.Mészáros János VIII.DAN, a Magyar Karate Szövetség elnöke jelezte, hogy a karate komoly fejlődés előtt áll, regionális képzési központokat építenek ki, s az egyik központ Szarvason lesz. A bajnokság a jövőben sikeres lesz, mert nem csak közelebb hozta egymáshoz az ország fellegvárait, de a versenyzők tudásszintjét is fejleszti.

Örömmel köszöntötte a résztvevőket Szarvas Város polgármestere, Babák Mihály is. Shihan Gregor László VIII. DAN a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke díszes serleget adott át Shihan Lovász György 6 danos mesternek, a Shotokan Karate International Federation magyar szövetsége s egyben a szarvasi klub elnökének abból az alkalomból, hogy a mester egyike a 35 éves Békés Megyei Harcművész Szövetséget 1984-ben megalapító négy mesternek.

Ezután elkezdődött a verseny, amely formagyakorlat (kata) és küzdelem (kumite) versenyszámokban zajlott. A helyi szarvasi klub nagyon jól szerepelt, hiszen 9 arany, 3 ezüst és 9 bronzérmet szerzett. A klub rendezőként is jelesre vizsgázott, hiszen Lovász György , Ruzsinszki György mesterek és csapatuk tagjai mindenre igyekeztek odafigyelni, ami a verseny sikeréhez kellett. A verseny nem csak kapcsolódott, hanem kimagasló eseménye lett a városban zajló Szarvasi Szilvanapokhoz.

Képgaléria – Fotó: Babák Zoltán

A versenyen sikeres szarvasi versenyzők :

Borzi Balázs FELNŐTT -60 kg
Frankó Daniel U21 +84 kg
Müller Péter 13 év -40 kg
Juhász Bálint KADET -63 kg
Ruzsinszki Balázs 10 év -40 kg
Sindel Márk JUNIOR -68 kg
Tálas Bendegúz JUNIOR -76 kg
SZARVAS FELNŐTT CSAPAT
SZARVAS U18 CSAPAT

Ezüstérmesek:

Bartus Bátor 12 év -52 kg
Nagy Máté KADET -63 kg
Simonfi József 13 év -52 kg

Bronzérmesek:

Benka Dávid 12 év +57kg
Kerti Kelemen KADET -63 kg
Láng Mira 12 év -45 kg
Láng Dorka 11év – 40 kg
Szrnka Artúr KADET -57 kg
Szűcs Alexandra KADET KATA
Benka Martin 12év -45 kg
Kemény Ákos 11év +40 kg
Susányi Zoltán 11év -40 kg

5. helyezettek:

Kelemen Zsombor KADET -57 kg
Aszódi Viktória KADET KATA
A fényképeket Babák Zoltán készítette