Semmi nem sikerült a Füzesgyarmatnak Jászberényben

Rangadóvesztéssel kezdte az új bajnoki évet a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárrétiek a Keleti csoport tavalyi ezüstérmese otthonában maradtak alul egy „fél” góllal, ám ez is három pontot jelentett a Jászberénynek.

Rangadóhoz méltó óvatossággal kezdtek a csapatok, de a játék színvonalára így sem lehetett panaszuk a nézőknek. Kiegyenlített mederben folyt az első félidő, ezért is jött váratlanul a hazaiak vezető találata. A 28. percben Lakatos lövése az asszisztens szerint a felső lécről a gólvonal mögé pattant, bár a felszabadító gyarmati védők vehemensen reklamáltak az esetnél, 1–0. A folytatásban is jobbára a két tizenhatos közötti területre koncentrálódott a játék, ennek ellenére szünet előtt tovább növelhették volna előnyüket a házgazdák. A 40. percben büntetőhöz jutottak, ám Szöllősi kísérletét Ivicsevics nagy bravúrral hárította.


A második félidőre támadóbb felfogásban léptek pályára a két friss embert is bevető vendégek. Komoly mezőnyfölényre tettek szert, de a berényiek kapuja előtt semmi nem sikerült nekik. A 70. percben egy jobb oldali szabadrúgást Popescu fejelt a hálóba, amit a játékvezető les címet visszavont, bár a támadó tényleg a védője elöl bólintott el, de jóval a felállított sorfal mögül! A végjátékban nagy nyomás nehezedett a berényiekre, akik kontrából veszélyezették a kinyíló gyarmatiak kapuját, újabb gól azonban már nem született.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK 1–0 (1–0)
Jászberény, 350 néző.
Vezette: Kovács Imre (Csóra Szabolcs, Gordos Árpád Mihály).
Gólszerző: Lakatos B. (28.).
Jó: az egész hazai csapat, ill. Benkő-Bíró.

Jászberény: Miski – Szemere, Ilkovics, Lakatos B., Süttő – Király O. (Balogh B., 84.), Sándor I., Ludasi, Szöllősi (László, 68., Győrfi, 88.) – Pálinkás, Gresó. Vezetőedző: Németh Gyula.

Füzesgyarmat: Ivicsevics – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Toca, Fejes (Lukács, 75.) – Székely, Katona (Kis Sz., 46.), Achim Á., Pataki (Máriusz, 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Németh Gyula: – Komoly csapatmunka volt ez a győzelem, megvolt a lehetőségünk hamarabb is lezárni a találkozót, de a gyarmatiak második félidei játékában végig benne volt a gól. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy győzelemmel debütáltunk.

Boros Tibor: – Az első félidőre rányomta a bélyegét, hogy több játékosunk is igen komoly versenydrukkal küszködött. Mindez negatív hatással volt a csapatunkra. A második játékrész nagyon esetlegesre sikeredett, mivel érthető módon egy élő fallal találtuk magunkat szembe, és még a szerencse sem mellettünk állt.

Close