Közösségi oldalak

Sport

Reménysugár a kick-box vb kihirdetése a sportágnak

Az elmúlt bő egy évben a koronavírus járvány miatt gyakorlatilag minden számottevő kick-box versenyt törölni vagy halasztani kellett. Jó hír ehhez képest, hogy a sportág világszövetsége, a WAKO most kijelölte az idei felnőtt világbajnokság helyét és időpontját: a versenyt az olaszországi Jesolóban rendezik meg október 14. és 24. között. Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke a vb kihirdetésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez reménysugár arra, hogy lassan visszatérhet az élet a kick-boxba, és ismét felpöröghet a sportág – adta hírül az MKBSZ.

„Végre megint van mire készülni, hiszen olyan eseményről van szó, amelyre az egész éves tevékenységünket fel szoktuk fűzni. Hiszen a hazai bajnokságokat nem számítva az utánpótlás világ- és Európa-bajnokság mellett a felnőtt vb-k és Eb-k a legfontosabb versenyeink”

– jelentette ki Galambos Péter.

Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke

A sportvezető kifejtette: azzal, hogy a WAKO kijelölte a világbajnokság időpontját, támpontot adott a magyar szövetségnek is, hogy miként alakítsák ki a felkészülési edzőtáborok és a vb-re kvalifikáló országos bajnoki döntők menetét, akárcsak azok előversenyeit. A jesolói helyszín pedig azt jelenti az MKBSZ számára, hogy a „fogyasztható” távolság folytán nem kell repülőre szállni az utazáshoz, ezáltal csökkennek a részvételi költségek, így várhatóan nagyobb magyar válogatott léphet majd tatamira és szállhat ringbe ősszel a vb-n – hangsúlyozta az elnök.
Utóbbi azért is fontos, mert a világbajnokság kvalifikációs lehetőséget jelent két 2022-es multisporteseményre: a Világjátékokra, illetve a Küzdősport Világjátékokra. A nem olimpiai sportágak legnagyobb seregszemléjén – amelyet az egyesült államokbeli Birminghamben rendeznek meg jövő júliusban – a sportág szabályrendszerei közül a K1 szerepel majd, míg a Küzdősport Világjátékokra a pointfighting és a full-contact szakágakban lehet majd részvételi jogot kiharcolni Jesolóban.

A vb a magyar szövetség által hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő világkupára is abszolút pozitívan hathat – jegyezte meg Galambos Péter.

A vk-t tavaly a pandémia miatt törölni kényszerült az MKBSZ, idén azonban mindenképpen szeretnék megtartani.

„A mi időpontunk szeptember 16. és 19. között van, vagyis gyakorlatilag egy hónappal előzi meg a jesolói világbajnokságot. Ez azt jelenti, hogy a vb-n indulók számára kiváló felkészülési állomás lehet, ami a budapesti világkupa vonzerejét és szakmai értékét egyaránt növelheti”

– jelentette ki Galambos Péter.