Pontot loptak a vendégek a Füzesgyarmat otthonából

Fotó: Erdős Norman

Hazai döntetlennel indította a tavaszi idényt a füzesgyarmati NB III-as labdarúgócsapat, amely a Sényővel osztozott meg a pontokon, hasonlóan a két gárda őszi nyírségi párharcához. A sárrétiek jó játékkal rukkoltak ki, de elkövettek egy szarvashibát a második félidő elején, amit már nem tudtak javítani.

Az első félidőben egyértelműen a gyarmatiak akarata érvényesült, több tetszetős támadást vezettek. A helyzeteik is megvoltak, de előbb Pölöskei, majd Toca hibázott közelről. A vezető találat szabadrúgásból esett a 36. percben. A lendületesen előretörő Raducut húzták vissza a kaputól 23 méterre, a megítélt szabadrúgást pedig Lukács Zsombor nagy erővel rúgta a jobb felső sarokba, 1-0.

Szünet után sem változott meg a játék képe. Az 55. percben szokatlan körülmények között egyenlített a Sényő. Pár másodperccel korábban a nyírségiek térfelének bal oldaláról jutott szabadrúgáshoz a Gyarmat, amelyet Pataki hátrapasszolt Tocának, de a belső védő ügyetlenkedett, bedobáshoz juttatta a vendégcsapatot. A gyors partdobással Klepács iramodott meg a jobb szélen, centerezésére ketten érkeztek Vinczével szemben, aki még bravúrral mentett, de a lecsorgó labdát Hadházi az ötös vonaláról az oldalkapufát is érintve bombázta az üres kapuba, 1–1.

A gól után továbbra is a házigazdák próbáltak dominálni, de feladták a védelmük stabilitását, így a látogatók előtt is megnyílt a kontralehetőség. A meccs legszebb jelenete Székely nevéhez fűződik, aki klasszis mozdulattal, félfordulattal vette maga elé a labdát, de nem érzékelte, hogy ezzel a védelmet is átjátszotta, így nem az üres kapuba gurított, hanem erőből a keresztlécre bombázta a labdát, amely a mezőnybe pattant.

B.M.

NB III Keleti csoport, 17. forduló

Füzesgyarmati SK–Sényő FC 1–1 (1–0)
Füzesgyarmat, 200 néző.
Vezette: Antal Péter (Molnár Alex, Marozsi Gábor Bence).
Gólszerző: Lukács (36.), ill. Hadházi (55.).
Jó: Raducu, Achim, Lukács, ill. Szabó Z., Klepács, Bodó, Lakatos L., Hadházi, Kapacina K.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Vincze Á., Raducu, Toca, Pataki – Székely, Kis Sz. (Popescu, 59.), Villand, Lukács (Faggyas, 84.) – Pölöskei (Kinczel, 65.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Sényő: Szabó Z. – Bodó, Klepács, Kapacina V. (Ács, 89.), Bernáth – Fabu (Lakatos L., 46.), Kapacina K., Hadházi – Barcsay, Márton – Kristófi (Lizák, 77.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.