Parádés játékkal aratott diadalt az évzáró rangadón a BRSE

Az év utolsó mérkőzése vette kezdetét szombat este a Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokában, ahol a BRSE a Vasas Óbuda együttesét fogadta.

Alaposan belekezdtek a csapatok, parádés labdamenetekkel indult a találkozó. Nagy taktikai csata dúlt a két mester között is, miként semlegesítik a “nagyágyúkat”. A BRSE ragadta magához a kezdeményezést, Tóth Gábor alakulata vezetett, de a fővárosiak szívósan tapadtak, minden egyes pontért ádáz küzdelem dúlt. A hazaiak csapatában mindig volt valaki, aki le tudta zárni a kulcsfontosságú labdameneteket, így megnyerte a lélektanilag mindig fontos első etapot.

A második játékrészt is a Békéscsaba kezdte jobban. Feladót cserélt Jakub Głuszak, az a Fábián Fanny érkezett, aki több szép sikert ért el a BRSE színeiben. Glemboczki Zóra nagyszerű teljesítményével szárnyalt az együttes, de a többiek is kitettek magukért. Előbb tíz pontosra, majd még nagyobbra nőtt a különbség. Megérdemelten vezetett a BRSE 2:0-ra a szettek állását tekintve.

A harmadik szettben sem csökkentett a tempón a hazai csapat, 8:0 után szerezte első pontját a Vasas. Jó nyitások, remek blokkteljesítmény jellemezte a BRSE játékát. Azonban nem véletlenül a legnemesebb ellenfél a Vasas, nem adták fel Török Katáék és elkezdtek zárkózni a piros-kékek. Mielőtt nagyobb probléma kerekedett volna, Tóth Gábor magához rendelte övéit, s miután rendezte a sorait a BRSE, magabiztosan nyerte a játékrészt, így a mérkőzést is.

Elmondhatjuk, hogy nagyszerű őszt produkált a BRSE, hiszen Molcsányi Ritáék 11 mérkőzés után 10 győzelemmel és 1 vereséggel vezetik a tabellát.


Extraligás női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Vasas Óbuda 3:0 (20, 9, 20)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: Adler L., Jámbor T.

BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 15, Vander Weide 11, Drpa 11, Grudina 9, Pekárik 11. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

VASAS: Strunjak 1, Popovic-Gamma 12, Kiss G. 3, Kalicanin 5, Nogueras 1, Török 14. Csere: Juhár (liberó), Windisch 2, Fábián F., Rieder. Vezetőedző: Jakub Głuszak

A BRSE januárban folytatja az Extraliga küzdelmeit.

Tóth Gábor: – Fontos volt, hogy a nyíregyházi mérkőzés után kellő önbizalommal tudjunk a Vasas ellen kiállni a pályára. Ezt maximálisan teljesítették a lányok, nagyon fegyelmezetten röplabdáztak. Példás hozzáállással, remek sportemberi értékeket mutattunk.

Jakub Gluszak: – Mindkét csapat nagyon jól védekezett, a két együttes közötti különbség a támadásoknál jött ki, a Békéscsaba sokkal több pontot tudott ebből szerezni. Azt gondolom, hogy ez volt a kulcsa a mérkőzésnek. Gratulálok a Békéscsabának! Bízom benne, hogy legközelebb szorosabb meccset tudunk majd játszani egymás ellen.