Közösségi oldalak

Belföld

Parádés idénykezdet a Békéscsaba NB II-es csapatánál

Fotó: Milyó Pál

Magabiztos győzelemmel kezdte az NB II-es labdarúgó-bajnokság tavaszi idényét a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata. A lila-fehérek a vasárnapi hazai rajton a Dorogot múlták felül, a begyűjtött három ponttal pedig újabb lépést tettek a középmezőny felé.

Viharos erejű szélben kezdtek a csapatok, túl sok említésre méltó esemény nem is történt a csabaiak vezető góljáig, melyet egy remek egyéni teljesítmény eredményezett, szűk negyedórányi játék után. A hátrányba kerülő dorogiak jobban csipkedték magukat, a félidő közepén akadt is egy ígéretes lehetőségük, de a kilépő Szerencsi elöl üggyel-bajjal menteni tudtak a csabaiak. Az MTK-ban nevelkedő középpályás a folytatásban is a vendégek legveszélyesebb tagja volt az Előre kapujára. A nézőknek könnyű volt nyomon követniük, mert miután összefejelt Borával, egy turbánt kapott a fejére. Miközben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a 35. percben Király növelhette volna a hazaiak előnyét, de Pantovics szögletébe úgy szúrt bele, hogy a labda elgurult a kapu előtt, és a jobb kapufa tövénél hagyta el a játékteret. A félidő végét megnyomta az Előre, de ekkor még nem tudta bevenni újra Tulipán kapuját.

Szünet után viszont nagyon bekezdett Schindler Szabolcs legénysége, és gyakorlatilag 6 perc leforgása alatt lezárta a meccs érdemi részét. Mindkét hazai gól a szélről indult, remek ütemű befejezéssel. A vendégek soraiban mutatkozó szétesést Fenyvesi László négyes cserével próbálta palástolni, de Lukács az 56. percben így is megduplázhatta volna saját góljai számát, amennyiben Dlusztus nem olvassa kiválóan a játékot. A másik oldalon Winter kapusnak kellett bizonyítania, hogy miért esett rá a szakvezetés választása a három hálóőr közül, bár jellemzően inkább a dorogiak térfelén történtek az események. Nem is sokat váratott magára a negyedik gól, melyet két csereember hozott össze, a meccs vége pedig régen látott örömjátékba csapott át, még ha a hosszabbítás perceiben a vendégeknek sikerült is megszerezniük a szépítő góljukat.

12. perc: Nikola Pantovics csapta be a védőjét a pálya közepén, a tizenhatos vonalánál, majd jobbal a jobb felső sarokba bombázott, 1–0.
46. perc: Puskás sprintelt a jobb szélen egy előre vágott labdára, begurított középre, a jó ütemben érkező Lukács Raymond továbbította a kapura, 2–0.
51. perc: Varga Szabolcs iramodott meg a bal oldalon, laposan középre játszott, Lukács átlépte a labdát, Szabó Péter pedig jobbal a kapu közepébe passzolt, 3–0.
79. perc: Puskás iramodott meg a jobb oldalon, középre passzolt, Paudits továbbtolta Ilyés Tamásnak, aki a jobb sarokba, lőtt, 4–0.
91. perc: Tóth Barnabás estében tolta Papp elé a labdát, aki Barna Gergő Ákoshoz játszott, a cserejátékos pedig a kapu közepébe lőtt, 4–1.

B.M.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC 4–1 (1–0)
Békéscsaba, 450 néző
Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Szilágyi Norbert).
Gólszerző: Pantovics (12.), Lukács (46.), Szabó P. (51.), Ilyés (79.), ill. Barna (91.).
Sárga lap: Zvara (4.), ill. Papp M. (69.).
Jó: Pantovics, Puskás, Lukács R., Varga Sz., ill. Szerencsi, Tulipán.

Békéscsaba: Winter – Puskás, Farkas M., Bora, Bor – Szabó P. (Gránicz, 72.), Zvara (Váradi, 46.), Király (Albert, 72.), Varga Sz. (Paudits, 62.) – Lukács R. (Ilyés, 62.), Pantovics. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Dorog: Tulipán – Nyíri, Dlusztus (Nagyházi, 81.), Keresztes, Papp M. – Oldal, Lénárt, Szerencsi (Tóth B., 54.), Pohner (Barna, 54.) – Vígh (Horváth R., 54.), Girsik (Szedlár, 54.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

Schindler Szabolcs: – Az első félidőben lőttünk egy szép gólt, de a szünetig hátralévő időszak amolyan edzőmeccs jellegű volt, nem tudtuk birtokolni a labdát. A második felvonásban viszont a második gól eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Fenyvesi László: – A mérkőzést rosszul kezdtük, a Békéscsaba akarata teljesült a pályán. Az első negyvenöt perc második fele jobban tetszett. A második félidő nagyon rosszul kezdődött, a gól megpecsételte a sorsunkat. Elfogytunk, nem volt jó a felkészülésünk, betegségekkel küzdöttünk, de nem akarok kifogásokat keresni, a Békéscsaba bebizonyította, hogy jobb formában volt a mai napon, így megérdemelten szerezte meg a három pontot.