Közösségi oldalak

Sport

Paksi vereségével búcsúzik a Körösladány az NB III-tól

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójának vasárnapi matinéján Pakson vizitált a körösladányi csapat, amely csakis győzelemmel tarthatta életben bennmaradási reményeit. Volt is sanszuk a jól küzdő sárrétieknek, de a második félidő elején kihagyott büntető visszavetette őket, amit az atomvárosiaknak sikerült kihasználniuk. A vereséggel eldőlt, hogy a kék-fehérek ősztől a megye I. osztályban folytatják.

A több NB I-es szinten is rutinosnak számító játékost bevető paksiak kezdettől irányították a játékot, ám a mezőnyfölényükből nem tudtak helyzeteket kialakítani. A ladányiak fegyelmezetten óvták a saját térfelüket és amikor lehetőségük adódott, gyors kontrákkal próbált veszélyeztetni. A 31. percben Burai össze is hozta a sárrétiek vezető gólját, miután Czirok kiugratásával betört a tizenhatoson belülre, majd a hosszú sarokba lőtt, 0–1.

A bekapott gól megzavarta a hazaiakat, rövid időn belül két komoly ziccer is adódott a sárrétiek előtt, de Kisari 5 m-ről hibázott, Krajcsón pedig a kapus fogott ki, noha egy az egyben vezethette rá a labdát. A kihagyott lehetőségek miatt a 41. percben kellett bűnhődni, amikor Gyurkits 22 méteres átlövésből egalizálta az eredményt, 1–1.

A második félidő elején nagy esélyt kaptak a ladányiak: a paksiak Kisarit buktatták a 16-oson belül, a büntetőt pedig Burai a felső lécre lőtte. Az elszalasztott nagy esély visszavetette a látogatókat. Jobbára a mezőnyben folyt a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, a hazaiak vezető gólja sem kidolgozott helyzetből született. A 76. percben egy átlövés pattant a védőkről Sajbán elé, aki közelről lecsapott a lehetőségre, 2–1.

Végérvényesen a 88. percben pecsételődött meg a teljesen kinyíló vendégek sorsa, amikor Gyomai csak szabálytalanság árán tudta megállítani a paksiak támadóját a büntetőterületen belül. A 11-est Szendrei értékesítette higgadtan, eldöntve ezzel a találkozót és a vendégek sorsát, 3–1.

A ladányiak az utóbbi hetekben megszokott harcos , taktikus játékukat nyújtották az első félidőben, szünet után azonban a kimaradt büntető visszavetette őket, ennek döntő hatása volt a kedvezőtlen végeredményben.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Paksi FC II.–Körösladány MSK 3–1 (1–1)
Paks, 100 néző
Vezette: Gáspár András (Mohos Milán, Gyürüsi Péter).
Gólszerző: Gyurkits (41.), Sajbán (76.), Szendrei (88. – 11-esből), ill. Burai (31.).
Jó: Budai, Sajbán, Gévay, ill. Ruzsa, Szabó Á., Pusztai, Zelenyánszki, Czirok, Burai.

Paks: Kovács F. – Görög (Delea, 91.), Szabó J., Gévay, Debreceni – Gyurkits (Kovács Á., 72.), Tamás O., Budai – Szabó B. (Süvöltös, 79.), Sajbán, Szendrei Á. (Grajzel, 91.). Vezetőedző: Kindl István.

Körösladány: Ivicsevics – Szabó V. (Rádai, 73.), Ruzsa, Szabó Á., Krajcsó – Czirok, Pusztai – Burai, Zelenyánszki, Mácsai (Gyomai, 82.) – Kisari (Németh, 67.). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Ekker Attila: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert tudtuk, hogy erős Pakssal küzdünk meg. A meccsnek voltak fordulópontjai, amikből most nem mi jöttünk ki jól. Tisztában voltunk a meccs súlyával és hogy mit vállaltunk, ettől függetlenül azt gondolom, a közösen eltöltött eddigi idő bizonyította, hogy ennek a csapatnak és klubnak az NB III-ban lenne a helye, a mai eredménytől függetlenül.