Otthonában szenvedett vereséget a Körösladány

Fotó: Kovács-Goda József

A tartalékos körösladányi csapat hazai környezetben nem bírt a bajnoki címre aspiráló Kecskeméttel, az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 14. fordulójában. A vendégek két rögzített helyzetből kényszerítették hibára a hazai védelmet, ezzel értékes három pontot raboltak el a sárréti városból.

A bajnokesélyes Kecskemét lépett fel kezdeményezően és negyedórányi játék után a vezetést is megszerezte. Tóth Dániel jobb oldali nagy bedobásába csak belecsúsztatni tudtak a ladányi védők, a labda Gál elé került, aki középről, 11 méterről kapásból lőtt a kapu bal sarkába, 0–1.

A folytatásban is a látogatók átadták a teret a házigazdák támadójátéka azonban vérszegénynek bizonyult, szinte helyzet sem akadt.


A második félidőt már zuhogó esőben kezdték a csapatok. A ladányiak próbálták nyomás alá helyezni a kecskemétieket, a 66. percben mégis váratlanul a vendégek növelték előnyüket. Ekkor Károly bal oldali szögletét védője őrizetében Tóth Dániel az ötösön belülről fejelte a bal sarokba, 0–2.

Ezután is akadtak jó periódusai a hazai együttesnek, összességében azonban nem volt meg az átütőerő. A végére még maradt egy kecskeméti találat, mellyel a vendégek bebiztosították a sikerüket. A 92. percben az agilis Gábor-Lukács József vezetgette a labdát a jobb szélen, majd a 16-os csücskétől pontos lövést küldött a rövid felső sarokba, 0–3.

A KTE sikere megérdemeltnek mondható, a hazaiak nem tudták pótolni a hiányzó embereiket, ennek tulajdonítható a mérsékeltebb teljesítmény.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Kecskeméti TE 0–3 (0–1)
Körösladány, 220 néző
Vezette: Jakab Árpád (Gordos Árpád, Nagy Petra).
Gólszerző: Gál (15.), Tóth D. (67.), Gábor-Lukács (91.).
Jó: Zelenyánszki, Ruzsa, Vincze, ill., Gábor-Lukács, Gál, Asztalos.

Körösladány: Nagy B. – Szabó V., Ruzsa, Vincze, Krajcsó – Knyihár, Pusztai (Vastag, 88.) – Mácsai, Zelenyánszki, Kisari – Ilyés. Vezetőedző: Fodor Sándor.

Kecskemét: Lékai – Vágó (Hatvani, 91.), Gál, Grünwald – Kis B., Károly (Ludasi, 85.), Asztalos, Constantinescu (Gábor-Lukács, 55.), Jakab (Popgeorgiev, 91.) – Tóth D. (Szalai J., 91.), Puskás. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Fodor Sándor: – Ellenfelünk az első félidőben végig zártan védekezett, átadták a területet, a megszerzett labdákból kontrákra építettek, amit az első félidőben jól végre is hajtottak. A második félidőben véleményem szerint jobban játszottunk, de egy bedobás és egy szöglet után a kecskemétiek eldöntötték a pontok sorsát. Megtizedelt csapatunk nehéz időszakon van túl, remélem jövő héten már kiegészülve újra folytatjuk a pontgyűjtést.

Gombos Zsolt: – Ez volt az a mérkőzés, amivel maradéktalanul elégedett voltam, a srácok mindent beleadtak, megszerveztük a támadást és a védekezést is. Az első félidő úgy alakult, ahogy szerettük volna, azzal együtt is, hogy volt négy-öt olyan kontra lehetőségünk, amit jobban is befejezhettünk volna. A második félidőben egy időre az ellenfél nyomást helyezett ránk, de aztán rúgtunk még két gólt, úgyhogy ez így tökéletes volt.

B.M.