Otthonában kapott ki a Békéscsaba 1912 Előre

Fotó: Milyó Pál

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság vasárnapi 7. fordulójában az eddigi leggyengébb mérkőzését vívta a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A lila-fehérek rossz felfogásban és az utóbbi hetekben rájuk jellemző agresszivitást nélkülözve léptek pályára saját közönségük előtt, ezáltal bukásra voltak ítélve a három pont begyűjtésével élre ugró Budafok ellen.

17. perc: Bal oldali beadás után a jól helyezkedő hórihorgas védő, Vaszicsku néhány lépésről a hálóba bólintotta a labdát, 0–1.

26. perc: Ismét a csabai 16-os előtt járatta a labdát a Budafok, majd Kovács D. 18 m-ről váratlanul jobbal a jobb alsó sarokba bombázta a labdát, 0–2.

62. perc: Kovács D. célozta meg a csabai kaput, Ribánszkiról kipattant a labda, Ihrig-Farkas ismételt, a labda pedig a jobb alsóba vágódott, 0–3.

84. perc: Király Patrik rúgta meg teljesen feleslegesen a pálya közepén Filkort, s mivel már volt egy sárgája, így villant a piros.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Budafoki MTE 0–3 (0–2)
Békéscsaba, 1210 néző.
Vezette: Szilágyi Sándor (Bornemissza Norbert, Garai Péter).
Gólszerző: Vaszicsku (17.), Kovács D. (26.), Ihrig-Farkas (62.).
Sárga lap: Király P. a 16., Kirják a 37., Szalai az 51., Filkor az 52., Bidzilya az 57., Kovács Á. a 76. percben.
Piros lap: Király (84.).

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Szélpál, Farkas M., Zahorán – Pantovics (Máris, 33.), Faragó, Király, Bidzilya (Hursán, 69.) – Burai (Gréczi, 56.), Kovács Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Budafok: Kovács Z. – Margitics, Vaszicsku, Romic, Kirják – Filkor, Oláh B. – Kovács D., Soltész (Kulcsár, 70.), Szabó M. (Króner, 86.) – Ihrig-Farkas (Vankó, 80.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Schindler Szabolcs: – Nagyon rossz mérkőzést játszottunk, kritikán aluli volt a játék, nem is tudom, hová tenni. Remélem, időben jött ez a pofon. Keményebben, határozottabban kellett volna futballozni, a mérkőzés egyes szakaszaiban nagyon átadtuk az ellenfélnek a területet. A mai nap ennyivel volt az ellenfél.

Csizmadia Csaba: – Ahogy az előző fordulóban a Soroksár ellen, úgy most is próbáltuk irányítani a játékot. Külön öröm, hogy a hazaiaknak nem is volt lehetősége. Az első gólunk után sem változtattunk a taktikánkon, s jöttek az újabb találatok.