Összeállt a téli felkészülés menetrendje Füzesgyarmaton

Nagy változás nem lesz a keretben Fotó: Erdős Csaba

Január 25-én kezdi meg a téli felkészülést a Füzesgyarmati SK csapata. A szakmai stáb öt hetes közös munkával tervez, a srácok számára azonban ennél lényegesen rövidebb lesz a lazítás időszaka, hiszen egyéni feladatokat már az új esztendő első napjaitól kapnak.

Február végén nyomban a listavezető Tiszakécske elleni rangadóval indítják a tavaszi idényt, de az első idegenbeli fellépésük is komoly erőpróbát sejtet a tabellán közvetlenül mögöttük álló Balassagyarmat vendégségében. Hogy a csapat ezekre a fontos derbikre elérje a szükséges felkészültségi szintet, öt edzőmérkőzés áll a rendelkezésére.

A partnerek között az Előre második számú együttesén kívül kizárólag NB III-as alakulatok vannak. A sort a Közép csoportban érdekelt Hódmezővásárhely nyitja, a szomszédos Körösladánnyal kétszer játszanak, a bajnoki főpróbát pedig a csoporttárs Kisvárdával tartják, amellyel már ősszel letudtták mindkét párharcukat.

– Január elejétől egyéni edzésrenddel készülnek a játékosok, ennek hatására a január 25-i kezdéskor az erőállapot fokozásával már aligha lesznek gondjaik

– mondta el Boros Tibor szakmai koordinátor.

Boros Tibor kiemelte,

– mivel az ősszel elért eredménnyel alapvetően elégedettek voltunk, számottevő változást nem tervezünk a keretben. Egyedül Szabó Richárd jelezte, hogy elvágyik és tavaszra a fiatal Erdős-Balizs Arnold is hazatér Erdélybe. Úgy kalkulálunk, hogy a védőt a felépülő Lippai Tibor maradéktalanul pótolni tudja, a kapu előtti hatékonyság javítása érdekében azonban egy gólerős támadót mindenképpen szeretnénk igazolni, hogy tavasszal is versenyben lehessünk a még kiadó dobogós helyért. Keresünk még egy bal lábas, védekezni tudó játékost, és bízunk a súlyos térdsérülése miatt több hónapot kihagyó Csörgő Raul visszatérésében is.

A tervezett téli program:

  • Január 30., szombat, 11.00: Hódmezővásárhelyi FC–Füzesgyarmati SK
  • Február 3., szerda, 17.30: Füzesgyarmati SK–Körösladány MSK
  • Február 6., szombat, 10.00: Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II.
  • Február 13., szombat, 10.00: Körösladány MSK–Füzesgyarmati SK
  • Február 21., vasárnap, 14.00: Füzesgyarmati SK–Kisvárda Master Good II.
  • Február 28., vasárnap, 14.00: Füzesgyarmati SK–Tiszakécskei LC (bajnoki)