Közösségi oldalak

Sport

Óriási küzdelem után megérdemelt bronzérem

Ahogy Tóth Gábor is elmondta a mérkőzés előtt, a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése várt a Swietelsky-Békéscsabára. A Magyar Kupa bronzmérkőzésén az a Fatum-Nyíregyháza volt az ellenfél, amelyet a bajnokságban eddig kétszer is legyőzött a BRSE, de ahogy Bagyinka Fanni is elmondta a keddi sajtótájékoztatón, ez egy teljesen más szituáció. A feladó azonban sérülés miatt sajnos nem lehetett ott a csapattal, így a 18 éves Feld Bettina került be a keretbe.

Marta Drpa ütésével és Pekárik Eszter ászával megadták a csabaiak az alaphangot, majd 4:0-ra is elléptek, de a Nyíregyháza 6:6-nál egyenlített, aztán fordított is. 7:10-nél Tóth Gábor kénytelen volt időt kérni. Sikerült rendezni a sorokat, 12-nél ismét egált mutatott az eredményjelző, majd Salla Karhu könnyű pontjával ismét a BRSE-nél volt az előny! Ezt azonban nem sikerült feljebb tornázni, folyamatosan változott a vezető kiléte, aztán kétpontos hátrányban megint Tóth Gáboré volt a szó. A vezetőedző cserékkel is igyekezett kirángatni csapatát a gödörből, ám az olló egyre csak nyílt. 20-nál viszont megtorpant a Fatum, amit ki is használtak a vendégek és hatalmas erőfeszítésekkel eltüntette az ötpontos deficitet! Fej-fej mellett fordultak a csapatok a hajrára, aztán ismét a csabai gárda ragadtta magához az előnyt. 24:22-nél pedig két játszmalabdához jutott a BRSE, és ezekből az elsőt meg is csinálták! 15:20-ról fordítottak 25:22-re!

A jó kezdés a második felvonásban is megvolt, nem egy labdát a sírból hozott vissza a Békéscsaba. Ám a Fatum most is kapaszkodott, de az előző szettel ellentétben most meg tudták őrizni a 2-3 pontos fórt. Sőt, még rá is tudtak tenni, 14:10-nél Németh Szabolcs magához hívta tanítványait. Fantasztikusan védekezett a BRSE ebben az időszakban, és Szatmári Lilla nyitásaira sem volt ellenszerük a nyíregyháziaknak. Stabilan, magabiztosan röplabdáztak, a blokkmunka pedig elit volt. Egyre csak növelték az előnyt, 22:14-nél maratoni labdamenetet megnyerve léptek közelebb a 2:0-s vezetéshez, nem sokkal később pedig Pekárik blokkjával le is zárták a játszmát.

Tóth Gábor jó challenge-e után csabai ponttal indult a harmadik etap is, ami a folytatásra is lendületet adott. Németh Szabolcs 8:4-nél eligazítást tartott, ennek eredményeként megfelezték a differenciát. Sőt, feljöttek egyetlen pontra, ekkor Tóth Gábor kért időt. Klisura zseniális pontjával, aztán Drpa bombájával megint három volt közte, ám ekkor a Fatum feljebb kapcsolt és 14:14-nél utolérte a vendégeket. Sőt, meg is fordította az állást, úgyhogy Tóth Gábor kikérte második idejét is. De ennek eleinte nem volt hatása, a hajrához érve öttel meglógott a hazai csapat.

Nem roppantotta meg a csapatot az elvesztett játszma, a negyediket is nagy elánnal kezdte a BRSE. A Nyíregyháza viszont most is tapadt, elképesztően szoros küzdelmet vívtak a felek. Ekkor fordított a Fatum, de meg tudott újulni és három ponttal átvette a vezetést a BRSE, viszont szinte azonnal egalizált az ellenfél, jött is az időkérés. 17:17-nél Tóth Gábor ismét sikeresen challenge-elt, majd az extrán játszó Drpa nyitott ászt. Hárompontos előnyt sikerült kiépíteni a végjátékra, Németh Szabolcsnak egymás után kétszer is időt kellett kérnie. 23:18-nál rendkívül közel kerültek a csabaiak a bronzéremhez, de a nyíregyiek nem adták fel természetesen. 24:20 után három mérkőzéslabdát is hárítottak, de az utolsóval nem bírtak! Óriási küzdelem után, megérdemelten lett a bronzérem BRSE-é!

Magyar Kupa-bronzmérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (22, 14, -19, 23)
Érd Aréna. Vezette: Adler, Kiss

BRSE: Drpa 28, Zólyomi, Pekárik 8, Karhu 1, Kornienko 5, Klisura 18. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári, Glemboczki 6, Strunjak 8, Bodnár. Vezetőedző: Tóth Gábor

Fatum-Nyíregyháza: Vasileva 13, Radonjic 9, Bodovics 5, Cicic 6, Pintér, Radosova 20. Csere: Tóth F. (liberó), Glavinic 5, Vajda 1, Milanova, Lászlop7. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Tóth Gábor: – Óriási küzdelem volt, az első két szettben nagyon szépen tartottuk a taktikánkat, sőt még egy picit tudtunk változtatni is rajta. Aztán a hatalmas tempó rányomta a bélyegét a harmadik szettre, kicsit meg is álltunk, a finom dolgok visszaestek, ott megnehezítettük kicsit a saját dolgunkat. Aztán a végén megépítettük azt az előnyt, amit hála Istennek, nem adtunk le!

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna