Nyíregyházáról igazolt támadót a Békéscsaba

A Békéscsaba 1912 Előre a szakmai stáb kérésére és javaslatára 2018. október 1-től leigazolta Sinan Sinanovicot a klub. A 21 éves támadó szabadon igazolható játékosként, Nyíregyházáról érkezett a klubhoz – azaz a Békéscsabának nem kellett fizetnie az átigazolásért – és korábban a Kozármisleny együttesében, Gránicz Patrik csapattársaként is szerepelt.

A klubnál bíznak abban, hogy a mohácsi születésű, magyar állampolgárságú, a támadó szekció mindkét oldalán bevethető, gyors és mozgékony labdarúgó nagy segítségére lesz a csapatnak. A Békéscsaba 1912 Előre vezetése és szakmai stábja – az igazolástól függetlenül – továbbra is változatlan koncepcióval, a saját nevelésű játékosaink beépítését tartja szem előtt, azonban tekintettel a sérültekre és a bajnokság menetére mindenképpen szükséges lépésnek érezte az igazolás realizálását, írja a klub közösségi oldalán.

Sinanovic a 2017/2018-as szezonban 29 bajnoki meccsen lépett pályára, ebből tizenegyszer kezdőként, melyeken három gólt szerzett. Pillanatnyilag a tabella első helyén álló csapat számára egészen biztosan nagy erősítést jelent majd Sinan érkezése és a tervek szerint a holnapi Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzésen, 77-es számú lila-fehér mezben már pályára is léphet – számolt be Igricz Mihály klubigazgató.

Közben a Nyíregyháza vezetőedzője lemondott!

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Nyíregyháza Spartacus FC Bozsik József vezetőedzővel. A tréner az előző szezon végén vette át a csapatot, kedden pedig a klub vezetésével megállapodtak abban, hogy felbontják a kontraktust. Szerdán a Békéscsaba és vasárnap a Budafok elleni bajnokin Lengyel Roland asszisztensedző irányítja a Szparit. Bozsik Józsefnek köszönjük eddigi munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk, írja a klub honlapja.