Nem sikerült zsinórban a tizedik diadal a Füzesgyarmatnak

Debrecenben szakadt meg a gyarmati labdarúgócsapat 9 mérkőzéses győzelmi szériája. Az NB III-as bajnokság Keleti csoportjának rangadóján a piros-fehérek mérsékeltebben teljesítettek a korábbi heteknél, amit a taktikailag érett DEAC kihasznált. A sárréti alakulat előnye a tabella élén egyetlen pontra zsugorodott legyőzőjével szemben.

Kezdettől nagy taktikai csata alakult ki, a gyarmatiak inkább a hátsó stabilitásukra helyezték a hangsúlyt, tudatosan hagyták, hogy a három támadóval fellépő hazaiak kezdeményezzenek. Mivel komoly helyzet egyik fél előtt sem adódott, némileg váratlanul jött a hazaiak vezető gólja. A 28. percben Sidibe ívelte a labdát a védők mögé Urbinhoz, aki a kilépő Fildan fölött emelt a kapuba 10 méterről, a menteni igyekvő Toca már csak a hálóban érte utol a labdát, 1–0.

A hátrányban feljebb tolta játékát a Gyarmat, három lehetőség is kínálkozott az egyenlítésre. A legnagyobbat Máriusz hagyta ki, amikor az ötösről az oldalhálóba bombázott.

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban. A túlságosan kinyíló gyarmatiak között vezethettek kontrát a 49. percben. Sándor Tamás elé került jobbról beívelt labda, és pár lépés után 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2–0.

A folytatásban is próbálta aktivizálni magát a vendégcsapat, de ezen a napon a nyíltabb játékból nem jött ki jól. A 76. percben a gyarmatiak szögletrúgásából vezethetett kontrát a Debrecen. Az akció végén Kertész a 16-os bal széléről tört be a kapu elé, majd keresztbe ellőtte a labdát. Ami a kapufáról pattant hálóba, 3–0.

Az utolsó negyedórában a hazaiak már taktikusan védték az eredményt, a látogatókban pedig nem volt annyi erő, hogy számukra kedvezőbbé tegyék azt. A taktikailag érettebb játékot nyújtó DEAC sikere nem érdemtelen, a vendégek ezúttal tompábbak voltak a szokottnál.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK 3–0 (1–0)
Debrecen, 420 néző.
Vezette: Mencsik László (Soós András, Gavalla-Kulcsár Judit).
Gólszerző: Urbin (28.), Sándor T. (49.), Kertész (76.).

DEAC: Szabados – Nagy Z., Soltész, Papp, Balogh K. – Spitzmüller, Ramos (Sándor T., 46.), Sigér – Sidibe, Urbin (Kertész, 65.), Bárány (Patócs, 80.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Székely, Villand (Katona Gy., 78.), Máriusz, Pataki Z. (Lukács, 60.) – Popescu (Kis Sz., 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Kondás Elemér: – Egy nagyon jó ellenféllel találtuk magunkat szembe, a csapatjáték diadala volt a mai siker!

Boros Tibor: – A meccs előtt azt gondoltam, hogy a hazaiaknak jó teljesítményre lesz szükségük a győzelemhez. Ebben tévedtem, mert kimondottan erőtlenül és gyengén játszottunk. Részünkről rangadóhoz méltatlan volt a mai teljesítmény, ettől függetlenül nem kell pánikolnunk. Bízom a játékosainkban, tudom azt, hogy ez csak egy kisiklás volt, és a szezon hátralévő részében a szebbik arcunkat fogjuk ismét mutatni.