Közösségi oldalak

Sport

Nem adtak esélyt a Tiszaújvárosiaknak Körösladányban

Fotó: Kovács-Goda József

A rendes játékidő utolsó percében szerzett találattal tartotta otthonában a három pontot a Körösladány MSK csapata. A sárrétiek az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 15. játéknapján a szervezetten küzdő Tiszaújvárost múlta felül, sikerével pedig a negyedik helyre lépett előre a Keleti csoport tabelláján.

A vendégek számára indult jobban a meccs, mivel már a 18. percben előnyt szereztek. Egy lövést még védett Kertész, de a labda Páll elé pattant róla, aki közelről nem hibázott. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a sényőiek, mivel 10 minutával később Farkas egy szögletből érkező labdát bólintott a kapujukba. Lendületben maradtak a házigazdák, két komoly lehetőségük is adódott Burai és Csicsely előtt, de mindkettő kimaradt.

A tompább első félidőt követően rákapcsolt a hazai csapat. Valósággal kapujához szegezte az ellenfelét, ettől függetlenül a szervezetten védekező vendégek kontráiban rejlett veszély, amíg erővel is bírták. Az utolsó húsz perc során több kényszerű cserét is végrehajtottak, de remek formát kutató kapusuk bravúrjaival sikerült óvniuk az eredményt. A 90. percben azonban megtört a jég, amikor egy remek Malkócs-megoldás után, a végig jól játszó Czirok feltette az i-re a pontot.
Összességében nehéz győzelmet arattak a ladányiak, de többet tettek a három pontért, mint az ellenfelük.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–FC Tiszaújváros 2–1 (1–1)
Körösladány, 250 néző
Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Szabó Ferenc Szilárd, Szabó Laura Emerencia).
Gólszerző: Farkas J. (28.), Czirok (90.), ill. Páll (18.).
Piros lap: Nagy P. (90.).

Körösladány: Kertész – Talpalló Á. (Cservenák), Zelenyánszki, Szántó M., Bakk – Pusztai, Ruzsa – Csicsely (Papp D.), Burai (Malkócs), Czirok (Murvai) – Farkas J. (Szabó Milán). Vezetőedző: Ekker Attila.

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Lehóczki, Tóth B. (Vitelki), Kundrák (Bocsi), Gelsi – Bussy (Géringer), Páll, Tóth S., Lőrincz – Nagy D., Nagy P. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Ekker Attila: – Tudtuk, hogy kellemetlen ellenfélre számíthatunk. Remekül álltak bele a meccsbe az elején, de ahogy telt az idő, egyre inkább maguk javára formáltuk a játék képét, és legvégül az eredményt is. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl.

Videó: sportklub.net