Négy góllal nyerte a Debreceni VSC a keleti rangadót

A debreceni Szatmári Csaba (b), Adenji Babatunde (b3), Tomas Kosicky kapus (b4) és Pávkovics Bence (j), valamint a diósgyõri Haris Tabakovic (b2) és Hysen Memolla (j2) a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában. MTI fotó: Czeglédi Zsolt

OTP Bank Liga, 31. forduló:

Nagy elánnal kezdett a Debrecen, és akár már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, de Adeniji lövésénél a kapufa még mentett. A jól játszó hazaiak egymás után vezették a veszélyes támadásokat, és Szécsi duplájával az első negyedóra végére kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban is a DVSC irányította a játékot, és a szünet előtt újabb gólt lőtt.

A második félidőben a hazaiak nem erőltették különösebben a támadásokat, átadták a területet a vendégeknek. A Diósgyőr veszélyesebben játszott, de csak elvétve tudott helyzeteket teremteni a Loki kapuja előtt. A piros-fehérek büntetőből állították be a végeredményt, és győzelmükkel versenyben maradtak a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 4-0 (3-0)
Debrecen, 4650 néző
Vezette: Bognár
Gólszerző: Szécsi (8., 13.), Szatmári (44.), Tőzsér (71. – 11-esből
Sárga lap: Szatmári (61.), Kundrák (66.), Barna (90.), illetve Kiss T. (65.)

Debrecen: Kosicky – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír (Szabó B., 87.), Kundrák (Bényei, 75.) – Varga K. (Barna, 86.), Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 75.) – Adeniji (Trujic, 64.)

Diósgyőr: Danilovic – Sesztakov, Polgár, Brkovic, Memolla (Vági, 46.) – Markvárt (Egerszegi, 46.), Iszlai – Hasani (Makrai, 75.), Rui Pedro (Molnár G., 55.), Kiss T. – Tabakovic (Ivanovski, 56.)

Fontos meccset nyert meg a Kisvárda Kaposváron

A várdaiak négy nyeretlen bajnoki után győztek ismét, míg a Somogy megyeiek nem tudták pontszerzéssel zárni az idénybeli utolsó hazai NB I-es találkozójukat.

Az első félidőben a kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda sokkal veszélyesebben futballozott, mint az élvonaltól már biztosan búcsúzó Kaposvár. A vendégek négyszer lőttek kapura, és ezekből a próbálkozásokból kétszer gólt is szereztek, a két találat közben azonban a hazaiak is eredményesek voltak egyszer. A gólok sorát Pogacsics kapus hibája után Cukalasz közeli találata nyitotta, majd a másik oldalon Dombó ütött rossz helyre egy lövést, Bévárdi pedig másodszor, már fejjel, nem hibázott. A szünet előtt egy szépen felépített ellentámadás végén, a kaposvári védők helyezkedési hibáját kihasználva, megérdemelten került újra előnybe a vendégegyüttes.

A második félidő már kevésbé sikerült eseménydúsra, mint az első, ugyanakkor a Kisvárda ebben a játékrészben kapufáig jutott a végig jól futballozó Cukalasz révén. A 90 perc alapján összességében megérdemelten vitte el a három pontot a vendégcsapat, amely sokkal többet tett a sikerért, mint a hazai együttes.

Kaposvári Rákóczi FC-Kisvárda Master Good 1-2 (1-2)
Kaposvár, 995 néző
Vezette: Farkas Á.
Gólszerzők: Bévárdi (35.), illetve Cukalasz (21.), Kovácsréti (45.)
Sárga lap: Ádám (20.), illetve Simovic (42.), Hei (61.)

Kaposvár: Pogacsics – Nagy J. (Nagy T., 72.), Ur, Szabó J., Hadaró – Szakály A., Trebotic (Vachtler, 57.) – Nagy R., Palic (Balázs, 52.), Bévárdi (Csiki, 72.) – Ádám

Kisvárda: Dombó – Hei, Ene, Rubus, Protic – Lucas, Karaszjuk (Simovic, 24.) – Melnik (Sassá, 30.), Cukalasz, Kovácsréti – Obradovic (Tischler, 86.)

MTI