NB I-es csapatot ejtett ki a Békéscsaba a MOL Magyar Kupában

Fotó: Milyó Pál

Az NB I-es Gyirmót FC együttesét legyőzve, immár a legjobb nyolc között jár a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata a MOL Magyar Kupában. A lila-fehérek érdemeit növeli, hogy – hasonlóan a győriekhez – azokkal a labdarúgókkal harcolták ki a továbbjutást, akik a bajnokságban eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, ugyanakkor igazolták rátermettségüket.


Az első félidő nem hozott túlságosan látványos játékot, inkább a biztonságra helyezték a hangsúlyt a csapatok. Jobbára a mezőnyben pattogott a labda, a kapusoknak csak a hajrában akadt védeni valójuk. Hazai oldalon Horváth Péter volt a legveszélyesebb játékos, a gyirmótiaknál pedig Herjeczki Kristóf lövéseiben volt a legtöbb fantázia.

A második félidő elején meglepte ellenfelét a Békéscsaba, amely egymást követően kétszer is kapitulálta Hársfalvi kapust. Az 51. percben Zvara mértani pontosságú labdát ívelt középre Ilyés Tamáshoz, aki egy lövőcsellel becsapta Karacsot, és higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 1–0.

Az 53. percben Hodonicki remek meglátással hozta helyzetbe Gránicz Patrikot, aki jobb lábbal lőtte ki a bal alsó sarkot, 2–0.

Csertői Aurél nyomban négy friss játékost vetett be, akik felpörgették a vendégek játékát. Gyorsan jött a szépítés, ami további lendületet adott a gyirmóti labdarúgóknak. A 68. percben egy jobb oldali bedobást Ikic csúsztatott tovább, a labda Denis Ventúra elé került, aki néhány lépésről a jobb alsó sarokba továbbította azt, 2–1.

Egy időre nyomás alá helyezték Czinanó kapuját, Varga Barnabás és Hasani előtt is komoly lehetőség adódott, de mindkettő kimaradt. A házigazdák igyekeztek óvni az eredményt, Schindler Szabolcs cserékkel próbálta frissíteni csapatát. Az utolsó negyedórára stabilizálták is a játékot, a végén pedig egy parádés lövéssel tették fel az i-re a pontot, miszerint a 89. percben Hodonicki Márk gondolt egy merészet és 18 m-ről úgy talált a gyirmótiak kapujába, hogy a labda Zekét is érintve vágódott a jobb alsó sarokba, 3–1.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Békéscsaba 1912 Előre–Gyirmót FC Győr 3–1 (0–0)
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés
Békéscsaba, 1060 néző. Vezette: Antal Péter (Punyi Gyula, Kovács Gábor).
Gólszerző: Ilyés (51.), Gránicz (53.), Hodonicki (89.), ill. Ventúra (68.).

Békéscsaba: Czinanó – Hodonicki, Albert, Bora, Mikló (Farkas M., 72.) – Horváth P., Sipos (Szabó Cs., 60.), Zvara, Gránicz (Váradi, 60.) – Ilyés (Oláh Á., 79.), Paudits (Varga Sz., 79.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Gyirmót FC: Hársfalvi – Major M. (Szegi, 54.), Ikic, Karacs, Zeke – Ventúra, Van Kessel (Hasani, 54.), Kovács D., Vogyicska (Nagy P., 63.), Herjeczki (Medgyes, 54.) – Mayer (Varga B., 54.). Vezetőedző: Csertői Aurél.Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!