Közösségi oldalak

Sport

Munkához láttak Füzesgyarmaton az NB III-as labdarúgók

A gyarmati belső védők közül pillanatnyilag csak Tóth Olivér és Sorin Raducu van bevethető állapotban. Fotó: Erdős Csaba

A hét elején Csillag László vezetőedző irányításával megkezdte a kollektív téli alapozást a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A klub játékosai nem teljesen felkészületlenül érkeztek az első közös foglalkozásra, ugyanis két hete önállóan végzik otthonukban a kiírt feladatokat.

– Az otthoni tüdőtágító futások után az időszaknak megfelelő állapotban van a társaság – állapította meg az első foglalkozás után a szakvezető. – Az ilyenkor szokásos fizikai felméréseket szerdán tarjuk meg, de az máris leszűrhető, hogy az alapok adottak. Az öt hetes felkészülés első fele az erőnlét javítását szolgálja, azt követően gyorsítjuk és élesítjük a játékunkat, hogy minél koncentráltabbak lehessünk a listavezető elleni bajnoki rajtra. A gyarmati labdarúgók mindennapos edzésekkel készülnek, ezen felül kedd és csütörtök délelőttönként konditermi foglalkozásokon gyűjtik az erőt. Már az első hét végén lesz edzőmérkőzés is. Szombaton az eredeti tervekkel ellentétben, hazai környezetben fogadják az NB III-as Közép csoportban szereplő Hódmezővásárhelyt.

A hétfői első tréningről a téli távozókon túl Balogh Gusztáv hiányzott családi okok miatt, ott volt ellenben a fél év után visszatérő Pataki Zalán, valamint a Debrecenből igazolt Karikás Krisztián. A térdsérülésből felépülő Csörgő Raul egyelőre önállóan dolgozik, Lippai Tibor pedig egyenes irányú futásokat végez izomerősítő jelleggel. Ami a keretet érintő változásokat illeti, pillanatnyilag húszan vallhatják magukat gyarmati labdarúgónak, mivel Szabó Richárd és Erdős-Balizs Arnold mellett újabb játékosok váltanak klubot.

– Antalois-Alexis Sundas újdonsült munkája miatt nem tudja vállalni az NB III-as edzésmunkát, ezért a Hajdú-Bihar megyei I. osztály éllovasához kerül Hajdúszoboszlóra, és elköszönt a társaktól a szélen bevethető Árvai Ádám is – újságolta el Márkus Zsolt klubmenedzser, aki szerint prioritást élvez a védelem belsejének „generálja”, és ez irányban már meg is tették az első lépéseket.

B.M.