Közösségi oldalak

Sport

Mérsékelt teljesítménnyel nyert a BRSE

A bajnoki negyeddöntő első mérkőzését pénteken este rendezték a Békéscsabai Röplabda Akadémia csarnokában, Molcsányi Ritáék a balatonfüredi Szent Benedek RA együttesét látták vendégül.

A BRSE keretéből kisebb sérülés miatt hiányzott a szlovén Tina Grudina, helyén a 18 éves Szatmári Lilla szerepelt, aki első alkalommal kapott kezdőként bizalmat. A vendégek kispadján az a Kormos Mihály irányított, aki három bajnoki címet nyert a BRSE edzőjeként.

 

Kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó eleje, szívósan tapadt a vendégcsapat, elsősorban White volt elemében. Aztán ritmust váltott a BRSE, így 14:8-nál időkérésre kényszerült a Füred. A folytatásban sem alakult ki markáns különbség, sok volt a ki nem kényszerített hiba, azonban ha nem is zökkenőmentesen, de Glemboczki pontjával lezárták az első etapot.

A második szett hasonló koreográfia szerint alakult, a jól és lelkesen játszó vendégek nagyszerűen használták ki a csabai hibákat. A játékrész közepén még a Balatonfüred vezetett, így Tóth Gábor magához rendelte övéit. Hatásos volt a „fejmosás”, hiszen előbb egalizáltak, majd megfordították az állást, így 2:0-ra módosult a szettek állása.

A harmadik játékrészben is adós maradt a jó teljesítménnyel a Békéscsaba, nyoma sem volt az előző hetek jó játékának. Talán csak a saját nevelésű Szűcs Gréta teljesítménye volt, ami pozitívummal szolgált. A döcögő gépezet ellenére tartották az előnyt és végül megnyerték az összecsapást, de a folytatásban ennél sokkal összeszedettebb produktumra lesz szükség a céljaik eléréséhez.

Női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Szent Benedek RA 3:0 (19, 20, 22)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: Csizmarik J., Jámbor T.

BRSE: Kosekova 4, Glemboczki 9, Vander Weide 9, Drpa 16, Pekárik 9, Szatmári 1. Csere: Molcsányi (liberó), Szűcs 3, Konstantinou. Vezetőedző: Tóth Gábor

SZBRA: Herbin-Baker 4 , Valdez 11, Vacsi 6, White 19, N. Skoric 2 , Szerényi 3. Csere: Fáth (liberó), Araczki 1, Dimitric, M. Skoric. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Mestermérleg:

Tóth Gábor: Nehéz mérkőzés volt. Egy váratlan sérülés hátráltatta a dolgunkat, azonban mindez semmit nem von le a Balatonfüred érdemeiből. Teljesen más röplabdát játszottak, mint két héttel ezelőtt. Feljavult a nyitás-fogadásuk, ezáltal a támadásaik is sokkal színesebbé váltak. Nem lesz könnyű dolgunk a jövő héten.

Kormos Mihály: Nagyon büszke vagyok a lányokra. Úgy gondolom, hogy szakaszonként szépen játszottunk, szépen betartottuk azt a taktikát, amit ilyen rövid idő alatt ki tudtunk dolgozni. Egy pár alapvető dolgot kértem tőlük, látszott rajtuk a törekvés. Azt is tudjuk, hogy Grudina nem játszott és így azért kicsit sebezhetőbb volt azon a helyen a BRSE a mai nap folyamán. Jó teljesítményt nyújtottak a lányok, amire hosszabb távon lehet építeni. Természetesen készülünk a további mérkőzésekre és a bajnokság hátralevő részére.