Közösségi oldalaink

Belföld

Megvan az első hazai győzelem Füzesgyarmaton

Fotó: Erdős Kiara

Első őszi hazai sikerét aratta a Füzesgyarmati SK labdarúgócsapata, amely az NB III-as pontvadászat negyedik játéknapján egy jól küzdő, lelkes Egert fektetett két vállra. A két gól mellett két kapufát is szereztek a sárrétiek, így a sikerük jogosságához nem férhetett kétség.

Máriusz felső léces zúgó kapufája vezette fel a mérkőzést, de a gól sem váratott sokat. A 2. percben egy előrevágott labdára Árvai startolt, az előle felszabadítani szándékozó Toca Bogdan lábáról pedig a saját kapujának bal alsó sarkában kötött ki a játékszer, 0–1.

Érkezett a gyors válasz is. A 6. percben Pataki Zalán 14 méterről a bal összekötő helyéről lőtte ki a bal alsó sarkot, 1–1.

Támadó szellemben játszott a Gyarmat, ahogy azt prognosztizálni lehetett, az egriek védték a térfelüket, és kontrákra alapozták az eredményességüket. Hazai részről 5 percenként jöttek az ígéretes lehetőségek, de az újabb gól sehogyan sem akart megszületni, pedig a 41. percben Székely kapásból megeresztett kapufájánál, majd a legvégén is megvolt erre az esély, amikor a gólvonalról tisztáztak a látogatók.


Szünet után folytatódott az egyoldalú hadviselés. A 70. percig eredménytelenül. Ekkor egy háromszögelés végén a 16-os sarkánál kiugró Katona szépen centerezett a második hullámból érkező Székely Dávid elé, aki 10 méterről félmagasan, kapásból talált a hálóba, 2–1.

Előnye birtokában visszafogottabb lett a gyarmatiak játéka, az Eger is támadóbb felfogásra kényszerült. Adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott. A 90 perc alatt mutatott jobb teljesítményével a házigazdák nem érdemtelenül gyűjtötték be a három pontot.

NB III Keleti csoport, 4. forduló

Füzesgyarmati SK–Eger SE 2–1 (1–1)
Füzesgyarmat, 250 néző.
Vezette: Takács Ákos (Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit).
Gólszerző: Pataki (6.), Székely (70.), ill. Toca (2. – öngól).
Jó: Székely, Benkő-Bíró, Katona, ill. Antal, Bartusz.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S. (Achim Á., 68.), Vincze, Benkő-Bíró, Toca, Pataki – Székely, Máriusz, Kis Sz. (Villand, 83.), Lukács – Popescu (Katona Gy., 60.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Eger: Nacsa – Farkas K., Kovács D., Valkay, Lőrincz – Antal, Vitelki (Benke, 66.) – Vajda, Kis G. (Haász, 80.), Árvai (Prastler, 46.) – Bartusz. Vezetőedző: Klink Zoltán.

Boros Tibor: – Bár a pályát mindkét félidőben sikerült felborítanunk, az ellenfél kontrái is végig életveszélyt jelentettek. A meccs pozitívuma, hogy egy gyengén közepes teljesítmény is elegendő volt a sikerhez. Ez az elmúlt években még nem volt jellemző ránk, azért várom a jobb folytatást.

Klink Zoltán: – Mindkét oldalon megvolt a lehetőség a győzelemre. Az első félidőben feladtam a támadásokat és kontrára rendezkedtem be. Amikor ilyen kevés lehetőség van, hatékonyabban kellene ezeket kihasználni, az eredményhez gratulálok a hazaiaknak.További hírek a kategóriából: Belföld

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!