Közösségi oldalak

Sport

Megvan a karatés Hárspataki Gábor sorsolása

Fischer Mihály és Hárspataki Gábor

Elkészítették a csoportbeosztásokat a tokiói olimpia karate versenyeire. A sorsoláson kiderült, hogy a 75 kg-os súlycsoportban a magyar színeket képviselő Hárspataki Gábor japán, ukrán, amerikai és egyiptomi ellenféllel küzdhet meg pénteken magyar idő szerint 10 órától a körmérkőzéseken.

Az ötfős csoportokból az első két helyezett jut aztán az elődöntőbe – akik már biztos érmesek –, és az elődöntők győztesei vívják majd a döntőt. Hárspataki Gábor edzője, Fischer Mihály közel egyforma erősségűnek ítélte meg a két csoport, de szerinte valamivel kedvezőbb, hogy versenyzője az A-csoportba került.

„Hasonlóan erős a két csoport, ugyanakkor a másik ötös két kiemeltje, az olasz és az azeri két igen fajsúlyos versenyző, velük szemben valószínűleg nehéz lenne megugrani a továbbjutást. Ebben a csoportban sem lesz könnyű, főleg a japán miatt, de itt talán nagyobb az esély az elődöntőbe kerülésre. A japán ellenfelet Gábor győzte már le, de a hazai pálya miatt a körülmények most kicsit kedvezhetnek neki, úgyhogy ott okos küzdelemre lesz szükségünk. Ha erőviszonyokat kell felállítanom, akkor ez a csoport talán egy fokkal kedvezőbb nekünk”

– értékelt Fischer Mihály.

A férfi 75 kg-os kategória csoportbeosztása:

A-csoport:

StanislavHoruna (ukrán) – Világjátékok és Európa Játékok győztes, Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes

AbdelazizAbdalla (egyiptomi) – Afrika-bajnok

Hárspataki Gábor (magyar) – Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, Európa Játékok bronzérmes

Ken Nishimura (japán) – világbajnoki ezüstérmes, Ázsia-bajnok

Thomas Scott (amerikai) – kétszeres Pánamerikai bajnok

 

B-csoport: 

Luigi Busa (olasz)

Rafael Aghayev (azeri)

NoahBitsch (német)

TsuneariYahiro (ausztrál)

NurkanatAzhikanov (kazah)