Közösségi oldalak

Sport

Megtört a jég! – Győzelem a kórház utcában!

A tavaszi hetedik forduló hozta meg a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata első idei sikerét. A bajnokság 28. fordulójában a lilák Kovács Ádám korai jól eltalált lövésével győzték le az ETO FC-t, amely a második félidőben mindent elkövetett a pontszerzés érdekében, de nem bírt Krnács Richárd kapussal.

Fogadkoztak a békéscsabai játékosok, hogy mindent megtesznek a három pont megszerzése érdekében, és lám, nem kellett három perc és máris vezettek a Győr ellen. Kovács Ádám egy hirtelen ötlettől vezérelve, távolról kapura tette a labdát, amire senki, még a győri kapus, Gundel-Takács Bence sem számított így a labda a hálóban kötött ki 1:0.

A gól után élénk maradt a játék, helyzeteket is kialakítottak a csapatok, ebből többet a győri kapu előtt láttunk. Ha jobban koncentrálnak a lila-fehérek, nagyobb előnnyel is zárhatták volna az első félidőt, így azonban nyílt maradt a mérkőzés a második negyvenöt percre is. Várható volt, hogy a győriek minden követ megmozgatnak azért, hogy kiegyenlítsenek és megfordítsák az eredményt.

A 2. félidőben nem kis nyomást helyeztek a csabaiak kapujára, olykor felbillent a pálya és ha Krnács Richárd nem véd szenzációsan, akkor nem egy góllal nyer a kis-alföldi alakulat. Végül kihúzta kapott gól nélkül a hazai együttes és az idei hetedik bajnoki mérkőzésén megszerezte első győzelmét.

Fotó: Milyó Pál

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–ETO FC Győr 1–0 (1–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Nagy Norbert (Márkus Péter, Punyi Gyula).
Gólszerző: Kovács Á. (3.).
Sárga lap: Kitl (70.), Krnács (83.), ill. Temesvári (13.), Csató Sándor (45.), Berki (63.), Májer (66.).
Jó: Krnács, Kovács Á., Bora, Styecz, Kasik, Babinyecz, Szabó P., ill. Gundel-Takács, Berki, Májer, Lipták, Fejes.

Békéscsaba: Krnács – Szabó P., Babinyecz, Bora, Kasik – Horváth P., Kovács Á. (Sipaki, 81.), Kitl, Styecz (Pantovics, 57.) – Máris (Ilyés, 65.), Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes A. – Egerszegi (Erdei, 75.), Kiss M. – Vitális (Farkas B., 46.), Berki, Májer – Horváth O. (Szimcso, 46.). Vezetőedző: Csató Sándor

Preisinger Sándor: – Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, azt gondolom, az első félidőben helyenként jól játszottunk, voltak lehetőségeink, amiből egyet tudtunk értékesíteni. A második félidőben eléggé ránk jöttek, de az előző hetekben annyiszor voltunk a rossz oldalon, hogy a futball végre visszaadott valamit, így a Győrnek bár volt három-négy helyzete, egyiket sem tudta berúgni.

Csató Sándor: – Az elején nem figyeltünk és egyből gólt kaptunk, de utána hamar lábra kaptunk. A második félidőben már kifejezetten jól játszottunk, megvolt a lehetőségünk, hogy egyenlítsünk, de sajnos a helyzeteink kimaradtak, ezért csalódottak vagyunk.