Közösségi oldalak

Sport

Megtört a jég – Győzelem a Debrecen ellen!

Fotó: Erdős Kiara

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság ötödik fordulóját követően már nem áll nyeretlenül a füzesgyarmati együttes. A sárrétiek a szerdai játéknapon a „Loki” fiataljait múlták felül, köszönhetően annak is, hogy a házi gólkirályuk, Popescu Robert ismét megtalálta a góllövőcipőjét.

Az első percekben nehezen találtak magukra a gyarmatiak, de azután szépen lassan átvették az irányítást, a játék is áttolódott a debreceniek térfelére. A „Loki” fiataljai nem igazán tudtak eljutni a támadózónáig, a hazaiak erőfeszítései pedig két gyors gólt eredményeztek félóra múltán. Előbb Achim Sebastian lecsúszott beadási kísérlete tekeredett a kapufa segítségével a hálóba, ami zavarokat okozott a vendégoldalon. Ezt kihasználva Achim Adam centerezését Popescu bólintotta a hálóba.

A magabiztos előny birtokában a második félidőre „leült” a sárrétiek játéka. A látogatók többet kezdeményeztek mint előtte, és egy védelmi „üzemzavart” kihasználva Sármány szépített is. Egyetlen perc sem telt el, amikor a másik oldalon Hrabina kapus és az egyik belső védő hibájából Popescu a második találatát is megszerezte, letörve ezzel az ellenfél éledő reményeit. A meccs utolsó negyedére negatív hatást gyakorolt a szakadó eső, amely csúszóssá tette a pálya talaját és visszavette a játékosok harcikedvét. Mindent egybevetve a hazaiak többet tettek a sikerért, és megérdemelten szerezték meg az idény első győzelmét.

NB III Keleti csoport, 5. forduló

Füzesgyarmati SK–Debreceni VSC II 3–1 (2–0)
Füzesgyarmat, 80 néző
Vezette: Dobai János (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Achim S. (30.), Popescu (32., 68.), ill. Sármány (67.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S. (Sundas, 60.), Szántó (Márkus, 74.), Lippai, Pataki – Achim Á., Oltean – Karikás (Molnár M., 60.), Shadi, Cigan (Borbély, 74.) – Popescu (Szilágyi, 87.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Debrecen II: Hrabina – Kovács R., Tordai, Székelyhidi (Simon, 46.), Fábián (Baranyai, 46.) – Kovács G., Farkas T., Balla, Gellén (Mező, 76.), Talpalló – Sármány (Kenderesi, 76.). Vezetőedző: Szűcs János.

Boros Tibor: – A legutóbbi mérkőzés óta több dologgal próbálkoztunk, hogy visszatérhessünk a sikerekhez vezető útra. Ez a konkrét eredmény alapján ma sikerült, de továbbra is több olyan játékosunk van, akinek meg kell találni a formáját és a szerepét a rendszerünkben.

Szűcs János: – Az előző mérkőzésekhez képest megint más kezdőcsapattal tudtunk kiállni, az U19-es korosztályból is többen segítették a csapatot. A sok változóhoz nehéz alkalmazkodni, de természetesen megtettünk mindent, így erre a mérkőzésre is győzelemért álltunk ki. Jól kezdtünk, minden sanszunk megvolt az előny megszerzésére, de hiába, a balszerencsénk folytatódott, ismét hibát vétettünk és ezt az ellenfél rögvest kihasználta. A Füzesgyarmat nagyon masszív erőszakos játékosokból állt, sok beíveléssel próbálkoztak. Mentünk előre, a csapatomat nem tudom elmarasztalni, de Sármány Kristóf találata után újabb bosszantó gólt kaptunk. Sajnos továbbra is várat magára az első győzelmünk, a következő mérkőzésen mindenképp javítani kell.”