Megszerezte első győzelmét a fővárosban a Füzesgyarmati SK

Fotó: Erdős Norman

Két elvesztett rangadó után a harmadikat sikerült megnyernie a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgó-csapatának, amely egy hajrában szerzett góllal gyűjtötte be az értékes 3 pontot Pesterzsébeten. A sárrétiek harmadik nekifutásra tudtak győzni az ESMTK otthonában és ezzel „beiratkoztak” a bajnokságba.

Érthetően mindkét csapat tartott a másiktól, ennek megfelelően kezdetben a biztonságot helyezte előtérbe. Később egyre nagyobb előszeretettel hagyta el a saját térfelét mindkét csapat, ennek megfelelően helyzetből is összehoztak egyet-egyet a játékosok. Boncia és Fildan kapusnak egy-egy „életmentő” beavatkozása volt, így maradhatott a szünetre gól nélkül a találkozó.

A térfélcserét követően sem változott a mérkőzés képe. A mezőnyben mindkét gárda aktív volt, de sehogyan sem tudta feltörni a másikat. A gyarmatiak húztak egy merészet és az amúgy nagyot harcoló Popescut lehozták, hogy gyorsíthassák támadásiakat. Ezután már nem felpasszolták a labdát a támadóikra, hanem az üres területeket próbálták megjátszani.

A szemléletváltás megváltoztatta a játék képét, és meghozta a gyarmatiak szerencséjét. A 87. percben Máriusz startolt egy labdára a védőjével, a párharcot megnyerve sikerült lekészítenie a labdát a mélységből érkező Lukács Zsombornak, aki 7 méterről nagy erővel a léc alá bombázott, 0–1. Fokozta az izgalmakat a játékvezető, aki 6 percet hosszabbított, de a gyarmatiak jól zártak és a kapujukat megóvták a góltól.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Erzsébeti SMTK–Füzesgyarmati SK 0–1 (0–0)
Budapest, 450 néző.
Vezette: Újhelyi Tamás (dr. Ambrus Dániel János, Balla Levente).
Gólszerző: Lukács (87.).
Jó: Birtalan, Kovács D., ill. Máriusz, Benkő-Bíró.

ESMTK: Bonica – Lázár, Túri D., Lipcsei Á., Birtalan – Slezák (Herczeg, 54.), Kovács B., Despotovic – Kovács D., Soós (Boda, 62.), Horváth L. (Oroszi, 86.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Benkő-Bíró, Toca, Fejes – Máriusz, Katona Gy. (Kis Sz., 65.), Villand (Áchim Á., 86), Székely – Popescu (Lukács, 68.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Turi Zoltán: – Döntetlen színezetű mérkőzésen, egy lecsorgó labdára a vendégek gyorsabban reagáltak… Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!

Boros Tibor: – A lelkes szurkolóink támogatása is kellett ahhoz, hogy túllépjünk a kezdeti nehézségeinken. Pozitív, hogy a második félidőre ismét feljavult a játékunk, ami ezúttal végre eredménnyel is társult.Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – IMPRESSZUM