Közösségi oldalak

Sport

Megnyert mérkőzést veszített el a Füzesgyarmat

Kétgólos előnyből nem termett pont a füzesgyarmati NB III.-as labdarúgó-csapatnak a vasárnapi hazai bajnoki nyitányon. A tabellán nehéz helyzetben lévő sárrétiek vesztét egy büntetővel társított kiállítás pecsételte meg, ami teljesen felborította a Dabas elleni meccs addigi menetét.

Már az elején kimaradt egy hazai ziccer, és a folytatásban is a gyarmatiak elképzelései szerint alakult a mérkőzés menete. A gólra a 38. percig kellett várni, amikor is Kis Szabolcs balról tekert a hosszúra egy szabadrúgást, ahol Mező érkezett menetrendszerűen, és közelről bevette a dabasiak kapuját. Gyors hazai találattal indult a második félidő is, a 47. minutában Kis Szabolcsot buktatták a büntetőterületen belül, a 11-es pontra letett labdát azután Schmidt értékesítette. Negyedórát érezhették kényelmes helyzetben magukat a sárrétiek, a 63. percben ugyanis Csáki ütött kézzel a kapuba tartó labdába, amiért kiállították, a „halmazati” tizenegyest pedig Józsa rúgta a hálóba. A folytatásban saját térfelére húzódva óvta az eredményt a hazai együttes, a meccs hajrájához érve belehibáztak, így nem kerülhették el a dabasiak fordítását. A végén futott az eredmény után a Gyarmat, Sándor révén egalizált is a 89. minutában, de a játékvezető les címen nem adta meg a találatot, az ellenakcióból pedig Lettner állította be a végeredményt.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–FC Dabas 2–4 (1–0)
Füzesgyarmat, 160 néző
Vezette: Takács Ákos (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Mező (38.), Schmidt (47. – 11-esből), ill. Józsa (63. – 11-esből), Knolmár (79.), Kiss Á. (81.), Lettner (90.).
Piros lap: Csáki (63. – kezezésért).

Füzesgyarmat: Fildan – Soós, Csáki, Bódis, Mező – Jónyer, Kis Sz., Schmidt, Szakács – Szabó B. (Achim, 80.), Sándor. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Dabas: Berta – Molnár B., Jancsó, Forrai (Forgács, 68.), Kiss Á. (Mayer, 86.) – Dudás, Knolmár (Molnár Z., 80.), Földeák (Kócsa, 80.), Kotroczó – Józsa, Lettner. Vezetőedző: Tóth László.

Boros Tibor: – A büntető előtti felelőtlen labdavesztés olyan láncreakciót indított el, ami egy megnyert mérkőzésnek a csúfos elvesztését eredményezte.

Tóth László: – Örülök a győzelemnek, bár jobb lenne, ha a srácok nem tennék ezt velem és már az elejétől azt és úgy csinálnák, ahogy megbeszéljük és gyakoroljuk. Az első félidő sajnos nagyon langyos volt, kevés helyzetteremtő mozgással és körülményes labdajáratással. Nem mertük felvállalni az 1v1-es szituációkat, mindent passzokkal akartunk megoldani és főleg egy oldalt erőltettünk. A második félidőben a szépítő gólt követően érkeztünk meg a mérkőzésbe, onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy melyik a jobbik csapat. Abban a periódusban már türelmesebben és gyorsabban játszottunk, forgattuk a játékot és kerestük a rést, be mertük vállalni a mélységi felpasszokat és rá mertük vezetni a védelemre a labdát. Ezek voltak a kulcsmomentumok annak érdekében, hogy fordítani tudtunk. Örülök, hogy a cserék is pluszt tudtak adni és mindenki, aki beszállt hozzátett a sikerhez. Az mindenképp örvendetes, hogy a szezon egyik legrosszabb játékával tudtuk a legtöbb gólt rúgni, de azért jobban örülnék, ha ezentúl a játék is sokkal jobban nézne ki!

Videó: Sportklub