Közösségi oldalak

Sport

Még utóljára kitömték a kis Előrét

A debreceniek minden tekintetben a csabai fiatalok fölé nőttek. Fotó: Molnár Balázs

A Kórház utcában aratott gólzáporos győzelemmel biztosította be bronzérmét a DEAC csapata. Az NB III-as bajnokság utolsó fordulójában lejátszott mérkőzésen a csabai fiatalok nem tudtak felnőni az eléjük tornyosuló feladathoz, így csak a különbség lehetett kérdéses.

A DEAC már a 2. percben megszerezte a vezetést, egy jobb oldali szögletnél Soltész fejelt közelről a jobb sarokba. Egyértelműen a vendégek dominálták a meccset, és a 16. percben újból betaláltak Trencsényi révén, aki áthámozta magát a védőkön és középről 15 méterről lőtt a hálóba. Újabb negyedóra múltán Wente növelte a látogatók előnyét, akit a 11-es pontnál hagytak üresen a helyi fiatalok onnan lőtte ki a bal sarkot, majd még a szünet előtt Al-Sheraji,is feliratkozott a gólszerzők közé, aki akár duplázhatott is volna, de másodszor Zábráczki kifogott rajta.

A szünetben meghúzott kettős csere jótékony hatással volt a hazaiak játékára. Felbátorodtak a fiatalok, néhány perc alatt többször eljutottak a kapuig, mint előtte összesen. Azonban egy kontra végén Trencsényi talált be újból, és ez újra lendületbe hozta a látogatókat, akik hamarjában a hatodikat is meglőtték Szabó révén, aki még a hajrához közeledve is eredményes volt, beállítva a végeredményt.

A csabaiak bátortalan játéka csalódást okozott, a DEAC viszont rendkívül érett teljesítményt vitt ki a pályára.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II.–Debreceni EAC 0–7 (0–4)
Békéscsaba, 120 néző
Vezette: Nagy Attila László (Topálszki Szabin, Bán Kristóf Patrik).
Gólszerző: Soltész (2.), Trencsényi (16., 56.), Wente (33.), Al-Sheraji (39.), Szabó L. (63., 78.).

Békéscsaba II: Zábráczki (Tóth P., 83.) – Belanka, Bacsa, Sipaki (Sztankó, 61.), Rostás (Trescsula, 46.) – Csák (Rajsli, 61.), Borbély (Vörös, 46.), Babinyecz, Bónus – Mágocsi, Oláh Á. Vezetőedző: Nagy Sándor.

DEAC: Ratku – Bényei (Bárány, 83.), Jankelic, Soltész, Korhut – Al-Sheraji, Kónya (Virág, 61.), Wente (Molnár Sz., 69.) – Szabó L. (Ujvárosi, 83.), Trencsényi (Horváth T., 69). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Nagy Sándor: – Ezen a napon nem voltunk azonos súlycsoportban a Debrecennel. Azt éreztem a fiúkon, hogy idő előtt lezárták az idényt, mintha valami bulifocin lettek volna, pedig az öltözőben nem ezt beszéltük meg.

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!