Márton Anita 18.03 méteres dobással nyert

A Győri AC – kiválóan szervezett – versenyén a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője, Márton Anita 18.03 méterre hajította a szert, ezzel magabiztosan nyert a Maximus SE sportolója, Weiland Violetta (15.22) és az SZVSE atlétája, Losonczi Blanka (12.86) előtt.

– Nem számítottam ilyen eredményre – nyilatkozta Anita.


Az volt a cél, hogy 17.50 körül dobjak, de erre több, mint fél métert sikerült rátenni. Örülök neki. Karácsony előtt – két hetet – Békéscsabán dolgoztunk kiváló körülmények között, a két ünnep között pedig Győrben készültünk. Mindent figyelembe véve az alapozás kiválóan sikerült.

Kemény év elején vagyunk, hiszen a hazai versenyek mellett fedettpályás világbajnokság lesz Kínában, olimpia Japánban és szabadtéri Európa-bajnokság Párizsban.

Nagyon bizakodó vagyok, fizikálisan minden rendben, és ha a technikát összerakjuk, akkor nem lehet akadálya a sikeres szereplésnek.


Anita edzője, Eperjesi László sem számolt 18 méteres dobással, rögtön az év első versenyén.

– A hazai versenyek után jön a fedettpályás világbajnokság, és érzékelem, hogy mindenki arról beszél, hogy a húsz métert kellene elérnie Anitának. Mi is szeretünk erről beszélgetni, de most már jó lenne meg is dobni, és most olyan jó állapotban van fizikálisan, hogy idén akár sikerülhet is

zárta a beszélgetést Eperjesi László

Solticz Kálmán edző vezetésével a fiatalok is részt vettek az idény első versenyén. Válogatott versnyzők Czizmazia Áron korosztályt, így szert is váltott. A tavalyi 4 kg-helyett 5 kg-os szerrel is jól kezdte az idényt, de hozzá kell tenni, Ő diszkoszvetésben kiváló.

A többi fiatal versenyző is szép eredménnyel térhetett haza és folytathatja szorgalmasan a felkészülést.

Eredmények:

Helyezés Név Korosztály Versenyszám Eredmény
1. Márton Anita felnőtt súlylökés 18.03 m
2. Csizmazia Áron ifjúsági súlylökés 13.84 m
2. Baukó Petra serdülő súlylökés (3 kg) 10.75 m
4. Gyaraki Benjámin Zsolt serdülő súlylökés (4 kg) 13.52 m
4. Priskin Luca újonc súlylökés (2 kg) 7.13 m
6. Priskin István serdülő súlylökés (4 kg) 11.95 m

 

Close