Közösségi oldalak

Sport

Magabiztosan nyert a BRSE

Az év első hazai mérkőzése vette kezdetét szombat este a Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokában, ahol a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttesét fogadta.

A vendégek csupán a mérkőzés kezdeti szakaszában tudták tartani a lépést, ahogy elérték az üzemi hőfokot Molcsányi Ritáék, markáns különbség alakult ki a felek között. Magabiztos nyitásokkal és jó védekezéssel erőltette rá akaratát az ellenfélre a hazai csapat, mindössze 14 pontot engedélyezve nekik.

A második etapban új felállást próbált ki a hazai szakmai stáb. A karmesteri pálca Cicic Marija kezébe került és érkezett Katerina Zhidkova, aki rögtön nagyszerű megoldásokkal segítette csapatát. Szintén lehetőséget kapott Manolina Konstantinou, illetve a mindössze 18 éves liberó Rády Boglárka is. A hitehagyott és elképzelés nélkül röplabdázó füredieknek esélyt sem adva 25:13-ra hozta a BRSE a szettet.

A harmadik játékrészben Glemboczki Zóra és Marta Drpa kiváló ütéseinek köszönhetően gyorsan 7 pontos különbség alakult ki a felek között, aztán némileg lankadt a figyelem, de így sem forgott veszélyben a hazai győzelem. Csapatunk megérdemelten győzött és készülhet tovább a jövő hét szombaton esedékes, Kaposvár elleni rangadóra.

Extraliga, 12.forduló

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Szent Benedek RA 3:0 (14,13,19)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: dr. Árpás K., Ujházi M.

Békéscsaba: Kosekova 1, Glemboczki 9, Vander Weide 16, Drpa 11, Grudina 7, Pekárik 4. Csere: Molcsányi, Rády (liberók) Cicic 3, Zhidkova 3, Konstantinou 4. Vezetőedző: Tóth Gábor

Balatonfüred: White, Sevarika 4, Valdez 4 ,Vacsi 10, Araczki 4, Baker 3. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Skoric, Dimitric 2, Bleicher N. 5. Vezetőedző: Milodanovics Andrea

Tóth Gábor: Az előzetes elképzeléseinknek megfelelően alakult a találkozó, ami lehetőséget biztosított számunkra, hogy kipróbáljunk új felállásokat. Ezek nagy része működött is, de természetesen van még min finomítani. Látszik, hogy az új igazolásokkal sokkal színesebb a taktikai repertoárunk és ez biztató a jövőre nézve.

Milodanovics Andrea: Az első két szettben, mintha nem is léteztünk volna. Nagyon nem vagyok elégedett a teljesítménnyel, főleg nem úgy, hogy kezdő csapatból a két meghatározó játékosomat le kellett cserélni, mert ez nap az ő napjuk volt. A harmadik játszmán már látszódott a javulás. Aminek tudok örülni az az, hogy fiatal játékosaink jól tudtak teljesíteni, ez nagyon pozitív. A kezdő hatosnak sokkal többet kell nyújtania a jövőben.