Közösségi oldalak

Sport

Magabiztos békéscsabai győzelem Budapesten

A 10. fordulót követően is pontveszteség nélkül vezeti az NB III.-as bajnokság Dél-keleti csoportja tabelláját a Békéscsaba 1912 Előre. A lila-fehér együttes a BKV Előre otthonában sem hátrált vasárnap, félgőzzel is magabiztos győzelemmel zárt.

A csabai együttes próbálta szokásos domináns támadójátékát az ellenfelére erőltetni, de a hazaiak „felvették a kesztyűt” és bátor, szervezett focival tették kiegyenlítetté a meccset. A 24. percben hagyott ki először a figyelmük, amikor is egy bal oldali szögletet Albert bólintott a kapuba. A folytatásban a lilák eredménytelenül kereték a rést a BKV védelmében.

Szünet után még inkább fokozódott a nyomás a házigazdákra, de élen a kapusukkal hősiesen állták a rohamokat, mi több időnként egy-egy ellentámadásra is futotta erejükből. A csabaiak Zádori révén biztosították be előnyüket a 70. percben, aki középen kapott egy labdát, amivel átsétált a védők vonalán és elegánsan helyezett a kapuba. Ekkor már tekintélyes fölényben játszottak a látogatók, de rendre túlcifrázták a játékot az ellenfél kapuja előtt, így a 90. percig adósak maradtak az újabb góllal. Ekkor Vólent állította be a végeredményt.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

BKV Előre–Békéscsaba 1912 Előre 0–3 (0–1)
Budapest, 250 néző
Vezette: Kovács Gábor Péter (Nagy Márk, ifj. Imrő János).
Gólszerző: Albert (24.), Zádori (80.), Vólent (91.).

BKV Előre: Szüsz – Reizer, Forgács, Szabó N., Zoboki (Körösi, 75.) – Szántó (Mile, 68.), Kesselbauer, Dani (Vecsey, 85.), Ihos – Kerék, Takács. Vezetőedző: Balogh Béla.

Békéscsaba Előre: Póser – Komáromi (Geiger, 74.), Albert, Bora, Hodonicki – Futó (Mihály, 62.), Váradi (Farkas M., 62.), Pintér (Máris, 74.), Mikló – Sármány (Zádori, 64.), Vólent. Vezetőedző: Csató Sándor.

Csató Sándor: – A játékunk nem volt olyan gördülékeny, mint az előző hetekben, ettől függetlenül a győzelemnek örülünk.