Mácsai László két góljával nyert a Körösladány Hódmezővásárhelyen

Fotó: Kovács-Goda József

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 10. fordulójában idegenben gyarapodott 3 ponttal a Körösladány MSK „számlája”. A kék-fehér együttes Mácsai László hálótépázó lövéseivel győzött Hódmezővásárhelyen, ezzel tartja a lépés az alig-alig hibázó élen álló ötössel.

A hazaik kezdeti lendülete gyorsan alább hagyott, átvette az irányítást a vendégcsapat, ugyanakkor helyzetekig egyik fél sem jutott. A 22. percben született ladányi találat is szabadrúgásból született. Weszelovszky kapujától 25 méterre szabálytalankodtak a házigazdák a pálya közepén. A labdát Mácsai László elemi erővel lőtte a jobb sarokba, a hálóőr hiába mozdult rá, nem érte el, 0–1.

A folytatásban sem tudtak építkezni a hazaiak, inkább tördelni próbálták a játékot. A vendégek vezetésük birtokában visszaálltak és próbáltak kedvenc fegyverükkel élni, a gyors kiugratásokkal.


A második félidő elején „bele is sétáltak a csapdába” a vásárhelyiek. Az 50. percben Pusztai remekül indította a bal oldalon Burait, aki a 16-oson belülről centerezett Ilyéshez, a támadó tovább tolta Kisarinak a labdát, aki lekészítette azt Mácsai Lászlónak, a középpályás pedig hatalmas gólt lőtt 17 méterről, 0–2.

A folytatásban sem tudtak újítani a hazaiak. Pleszkánnak volt ugyan egy ziccere, amit Nagy Bálint hárított, de a másik oldalon Ilyés kétszer is válaszolhatott volna rá. Először már a kapussal szemben állva mellé gurított, a második nagy lehetőségét pedig a hálóőr hárította. A helyzetek alapján megérdemelt ladányi siker született, a vendégek számára mérsékeltebb teljesítmény is elég volt a három pont megszerzéséhez.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Hódmezővásárhelyi FC–Körösladány MSK 0–2 (0–1)
Hódmezővásárhely, 250 néző
Vezette: Urbán Eszter (Szarvas László, Hovanecz Máté László).
Gólszerző: Mácsai (22., 50.).
Jó: Weszelovszky, Ludánszki, Mezei, ill. Nagy B., Mácsai, Szántó, Szabó V., Ruzsa.

Hódmezővásárhely: Weszelovszky – Darida, Ludánszki, Orosz, Forró – Katona, Orovecz, Mezei – Tapiska, Bata, Pleszkán. Vezetőedző: Szűcs Róbert.

Körösladány: Nagy B. – Rádai (Szabó V.), Ruzsa, Szántó, Krajcsó – Pusztai A. (Vastag) – Burai, Zelenyánszki, Mácsai, Kisari (Papp Zs.) – Ilyés. Vezetőedző: Fodor Sándor.

Fodor Sándor: – Nagyon meg kell dicsérnem a csapatot, emberpróbáló tíz hét van mögötte. Ma mérsékeltebb teljesítménnyel, célfutballt játszva gyarapítottuk pontjainak számát!

B.M.