Közösségi oldalak

Sport

Listavezetőt győzött le a Füzesgyarmat az NB III-ban

Bravúros eredménnyel kezdte meg az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi idényét a Füzesgyarmati SK csapata. A piros-fehérek a Keleti csoport élén álló, és lehetőségei alapján a bajnoki cím első számú várományosának tekintett Tiszakécskét múlták felül egy pontos fejes góllal, így a dobogóért folyó külön versenyben is tartani tudták a lépést a közvetlen riválisaikkal.

Az első lehetőségét nyomban gólra váltotta a Gyarmat. A 12. percben a 16-oson kívülről, a jobb szélről jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat, melyet Kis Szabolcs pontosan ívelt középre, a kapu torkában üresen hagyott Popescu Robert pedig 5 méterről fejelt a hálóba, 1–0. A folytatásban a kécskeiek kezdeményeztek többet, feltolták a védekezésüket, de helyzeteket nem tudtak kialakítani, mert a hazaiak kapuja elé nem igazán sikerült eljutniuk. A játék jobbára a pálya középső harmadában folyt, a házigazdák motiváltan játszottak, igaz a kontrákra alapozott támadójátékuk kevés veszélyt jelentett.

Szünet után fokozta a nyomást a listavezető, az első félidőhöz mérten többet birtokolta a labdát. Az első 10 percben többször pontrúgáshoz jutott, de ezek nem jelentettek veszélyt a kapura. A folytatásban a gyarmatiak feljebb tolták a védelmüket, a vendégek csak felívelésekkel próbálkoztak, de a hazai védelem ezeket jól semlegesítette, és próbált a megszerzett labdákból építkezni. A szélső posztok felfrissítését követően veszélyesebbé váltak a hazai támadások. A bajnokság legnagyobb helyzete Árvai nevéhez fűződött, aki az üres kapu torkából sem tudta a gólvonalon túlra juttatni a labdát a végjátékban. Az elhibázott lehetőségek miatt izgalmas lett a vége, de az öt perces ráadást is jól levédekezte a hazai együttes, amely gyakorlatilag ziccert sem engedett a 90 perc során az éllovasnak. A sárrétiek sok jó egyéni teljesítménnyel fűszerezve arattak bravúros győzelmet.

B.M.

NB III Keleti csoport, 22. forduló

Füzesgyarmati SK–Tiszakécskei LC 1–0 (1–0)
Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött
Vezette: Mencsik László (Szarvas László, Szabó Ferenc Szilárd).
Gólszerző: Popescu (12.).
Jó: Tóth O., Pataki, Karikás, Popescu, ill. senki.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O., Raducu, Pataki – Achim Á., Ramos – Karikás (Balogh G., 64.), Kis Sz. (Molnár Sz., 92.), Vajda (Árvai, 78.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Tiszakécske: Molnár M. – Oláh M., Kiprich, Horváth Adrián (Pál, 82.), Fülöp – Ternován (Galacs, 67.), Horváth Attila (Csáki, 82.), Pongrácz, Simon – Zvara (Albert, 46.), Kalmár. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Boros Tibor: – A találkozóval kapcsolatban a stabilitás és a védő harmadban elkövetett egyéni hibák kiszűrése volt a fő cél. A támadásban a pontrúgásokra és a kontrákra próbáltuk helyezni a hangsúlyt. Szerencsére a játékosok teljesítménye találkozott a szakmai stáb elképzelésével, ilyenkor pedig törvényszerű, hogy nem marad el az eredmény. Minden stábtagnak és játékosnak köszönöm a hozzáadott értéket!

Nagy Sándor: – Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk. Hiába készültünk rá, egy oldal szabadrúgást nem tudtunk levédekezni. Összességében a találkozó egy brusztolós játékot hozott, ilyenkor az szokott nyerni, aki gólt szerez, így nem maradt más, minthogy gratuláljak a hazaiaknak és további sok sikert kívánjak nekik!