Legjobb 8 között a BRSE a Magyar Kupában!

A felek korábbi megállapodásának értelmében a visszavágót is Miskolcon rendezték, ahol a tegnapi sikert követően eldőlt, hogy a BRSE 2 szett megnyerésével már kvalifikálja magát a következő körbe.

Ellentmondást nem tűrően kezdte a találkozót, főleg Barbara Dapic volt elemében. Remekül zárt a blokkuk is, mely több alkalommal állította megoldhatatlan feladat elé a borsodiakat. Fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva röplabdázott a csapat, magabiztosan hozták az első etapot.

A második szettre sem engedtek ki Molcsányiék, rögtön a játékrész elején jelentős előnyt harcolt ki a BRSE. Cserélt  a vezetőedző, érkezett Sebestyén, Fábián, Szedmák és Bodovics is, de a különbség nem csökkent. A szett megnyerése pedig a csapat továbbjutását jelentette.

Nem változott sokat a játék képe a harmadik felvonásra sem. Örömteli, hogy a fiatalok is jól szálltak a meccsbe. Fábián feladásait Glemboczki és Szedmák is jó százalékban váltotta pontra, a nyitások is ültek, így nem volt kérdés a végeredmény, így a BRSE kettős győzelemmel jutott tovább.

Békéscsabai Röplabda SE – DVTK FUX 3:0 (9, 15, 10)
Az eredmény alakulása: I. szett: 9:4, 14:7, 21:8. II. szett: 10:3, 18:6, 22:12. III. szett: 6:4, 14:7.

BRSE: Evans, Glemboczki, Klaric, Dapic, Pekárik, Bodnár. Csere: Molcsányi, Rády (liberók), Sebestyén, Bodovics, Fábián, Szedmák. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer

Vasja Samec Lipicer: A tegnapinál jobb teljesítményt nyújtott a csapat. Amiért jöttünk azt teljesítettük, kivívtuk a továbbjutást. Sok sikert kívánok a miskolciaknak a bajnokságban.

Toma Sándor: Gratulálok a Békéscsabának a továbbjutáshoz!