Közöttük vannak az év labdarúgói, edzői és játékvezetői

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága 2013-ban hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Békéscsabán azt az országos szinten is egyedülálló díjátadó gálát, amelynek keretében nagy nyilvánosság előtt ismerték el a megye amatőr labdarúgásáért sokat tévő labdarúgókat, edzőket, sportvezetőket, játékvezetőket, valamint a sportág mecénásait. A kedvező fogadtatásnak köszönhetően február 15-én immár hetedszer ismerik el az arra méltóakat a Csabagyöngye Rendezvényközpontban.

A kezdeményezés előéletéhez tartozik, hogy december folyamán valamennyi klub elküldhette kiket kíván jelölni a különböző kategóriákba. Több személyt lehetett megnevezni, és sajátjuk mellett más csapat játékosait is a listára tehettek. A klubok által benyújtott lapok összesítése során alakult ki a hivatalos hatos jelöltlista. Közülük minden kategóriában az első három kap meghívást a gálára, egy újabb voksolás eredményeként. Azt azonban, hogy ki nyerte a díjat közülük, csak a helyszínen tudják meg az érintettek. Egy szakmai bizottság döntése alapján kerül díjazásra a legjobb megyei női, veterán és fogyatékkal élő labdarúgó.


Sportvezetőkre és a sportot támogató személyekre is érkeztek javaslatok. Közülük idén öt személyt jutalmaz az igazgatóság, minden különösebb sorrend nélkül. Szintén díjazzák az intézményi Bozsik-program aktíváit, valamint az év labdarúgó települését, amit Dévaványa érdemelt ki.

Ennyi előzmény után lássuk, kik lesznek a 2019-es Díjátadó Gála főszereplői, legalábbis ami a labdarúgókat, edzőket és játékvezetőket illeti. Hangsúlyozzuk, a kategóriák névsor szerint lettek összeállítva, nem a megszerzett pontok alapján:

Az Év labdarúgója
Megye I. osztály: Ács Levente (Mezőhegyesi SE), Balog Zsolt (Békéscsaba 1912 Előre II.), Sztojka Ádám (Méhkeréki SE, Szarvasi FC).

Megye II. osztály: Komlósi Miklós (Dobozi SE), Multyán Csaba (Kunágotai TE), Virág Imre (Békésszentandrás).

Megye III. osztály: Gyebnár István (Köröstarcsai KSK), Kormányos Kristóf (Gádoros SE), Moszheim János (Tótkomlósi TC, Békéssámsoni SK).

Az Év edzője
Megye I. osztály: Brlázs István Gábor (Békéscsaba 1912 Előre II.), Fodor Sándor (Körösladány MSK), Rétes Pál (Szarvasi FC).

Megye II. osztály: Barcsay Attila András (Dobozi SE), Boér Zsolt (Nagyszénás SE), Szikora Pál (Csanádapácai EFC).

Megye III. osztály: Kormányos Antal (Gádoros SE), Papp Lajos (Tótkomlósi TC), Tagai Attila (Dévaványai SE II.).

Az Év játékvezetője:
Benyovszki Zoltán, Kocsondi Bálint, Telek András.

B.M.

Close