Korinthosz maratonon a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ultrafutói

Augusztus 16-án 11:00 órakor rajtolt el a valamivel több, mint 100 fős nemzetközi mezőny Szekszárd belvárosából és kezdte meg a 100 mérföldet.

A rendezvény több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz.hu verseny 81 km-es távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszával.

A verseny egyben kiváló mentális és fizikális felkészülési lehetőséget teremt a Spartathlonra, hiszen a görög verseny klimatikus viszonyai, a hosszú egyenesek monotonitás tűrése illetve az éjszakában való futás elemei megjelennek a Korinthosz 80-ban is!

A pályaburkolat, illetve a frissítőpontok gyakori elhelyezése is hasonló a görög klasszikushoz.

Az időjárás igazi nyári arcát mutatta és az előrejelzés szerint bár felhősödés volt várható, ekkor még nem sejtettük, hogy az égiekkel is meg kell majd küzdeni. Az útvonal túlnyomó részben a Duna gáton volt kijelölve és így futottunk át Bajára, majd a Pandúr – szigeten egy kört téve indultunk vissza Szekszárdra. Még nagyon a verseny elején jártunk, mikor már látszott, hogy az időjárás meglepetéssel készült számunkra és a nyakunkba zúdított egy kis hideg esőt. Nem tudtuk pontosan mire számítsunk, a jelentős mennyiségű csapadék mennyire szivárog majd el a talajba. Miután egy két pocsolyában bokáig merültünk ez már nem annyira volt kérdés, nehéz 20 km várt még ránk.

Szekszárd fényei már látszottak, de mielőtt elértük volna a belváros hullámzó utcáit még egy komoly emelkedőre kellett felkapaszkodnunk. A célban minden sikeres teljesítőt a főszervezők gratulációval fogadtak.- írta a beszámolójában Simon György futónk.

Zétényi Szvetlana

Az alábbi eredményeket érték el a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ultrafutói:

Hölgyek között:

  1. helyezett Zétényi Szvetlana (16:46:22-es idővel összetettben VII. hely).

Szvetlána ezzel, s a korábbi kiváló eredményeivel meghívást kapott az október végén Franciaországban megrendezésre kerülő 24 órás VB-re.

Férfiak között

  1. helyezett Simon György (16:22:48-as idővel összetettben V. hely),

VII. helyezett Görgényi András (17:13:31-esidővel összetettben IX. hely).

A versenyen a segítőik:Plavecz Andrea, Görgényi Zita és Gyenge László, – nélkülük nem sikerült volna ilyen szép eredményeket elérniük a kiváló ultrafutóknak.

A verseny hivatalos végeredménye itt érhető el:

http://korinthosz.hu/a-verseny-pillanatnyi-allasa-es-vegeredmenye-2019/

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – IMPRESSZUM