Közösségi oldalak

Hírek

Kiütötte a Tállyát a Békéscsaba

Fotó: Milyó Pál

Könnyed győzelemmel folytatta szereplését az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a Békéscsaba 1912 Előre II. A lilák az ötödik játéknap szerdai hazai találkozóján fél tucat gólt elérve múlták felül, az egy félidőt emberhátrányban játszó, alsóházhoz tartozó Tállya együttesét.

A Pantovics érdemeit dicsérő két gyors gól megadta a találkozó alaphangját. A hazai együttes kezdeményezett, támadott, a Tállya próbálta lezárni a területeket a gyors csabai támadók elöl, és a lestaktikája is jól működött. A lilák fölénye közepette azonban csak egy-egy kósza kontrára futotta erejéből, ezek azonban el is haltak a tizenhatos előterében. Tovább nehezítette a látogatók sorsát, hogy a szünet előtt emberhátrányba kerültek.

Ezt már a második félidő elején újabb szép találatokkal használták ki a csabaiak, igaz a negyediket jegyző Szabó Zsombor maga sem gondolta, hogy az erőtlen lövése célt ér majd a hibázó kapus jóvoltából. Később sem lankadtak a házigazdák, a borsodi gárda játékosait teljesen lekötötte a védekezés, csak elvétve lépték át a felezővonalat, a végére pedig az erejükkel is alaposan elkészültek. A találkozón nem voltak azonos súlycsoportban a felek, a végeredmény ennek megfelelően a vendégekre nézve hízelgő.

NB III Keleti csoport, 5. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II–Tállya KSE 6–0 (2–0)
Békéscsaba, 250 néző
Vezette: Nagy Attila László (Topálszki Szabin, Harsányi Martin).
Gólszerző: Oláh Á. (5.), Váradi (7., 49.), Szabó Zs. (52.), Ilyés (59. – 11-esből, 86.). Kiállítva: Bihari (43.).

Békéscsaba II: Apró – Hodonicki (Borbély, 63.), Szabó Cs., Fazekas (Sipaki, 60.), Szabó Zs. (Kasik, 63.) – Váradi (Varga T., 60.), Zvara, Pantovics (Bónus, 60.), Zelik – Ilyés, Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Tállya: Kosztyu – Nyitrai, Bihari, Szegedi, Varga K. – Tóth Sz., Minczér, Kulcsár, Baranyi (Csávás, 51.) – Kovács N., Mezőssy (Rubish, 46.). Vezetőedző: Lasztóczi Péter.

Brlázs István Gábor: – Jó iramban kezdtük a mérkőzést, amit szinte mindvégig tartani tudtunk és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Külön öröm számomra, hogy végre kapott gól nélkül tudtuk zárni az összecsapást.