Kiütötte a kupából a Békéscsaba a Ferencvárost

Szenzációs sikert ért el a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata, amely Tóth Dániel és Pantovics Nikola találatával legyőzte az NB I-ben listavezető Ferencvárost. A viharsarkiak érdemein az sem csökkent, hogy gyakorlatilag az egész mérkőzést emberelőnyben játszhatták Leandro korai kiállítása miatt.


Komoly előnyt kapott a csabai együttes a zöld-fehérektől a találkozó elején azzal, hogy Leandrót már a 2. percben kiállította a játékvezető Máris lerántásáért. A hazaiakat némileg felbátorította az új helyzet, a vendégek viszont jó ideig nem találtak erre vonatkozó forgatókönyvet. Aztán viszont átvették az irányítást, igaz komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. A házigazdák is csak ritkán jutottak el Gróh kapujáig, de az egyik ilyennél Váradi akár be is találhatott volna a jobb összekötő helyéről. Amin nem sikerült neki, az hamarosan összejött a csapattársának. A 39. percben Hursán bal oldali szöglete több játékos között csorgott végig az ötösön, Tóth Dániel elé került, aki közelről biztosan lőtt a hálóba, 1–0.

A gól utáni percekben nagy tűzijáték alakult ki az Előre tizenhatosán belül. Varga Roland nyomban egalizálhatott volna, de az üres kapura tartó lövését szögletre mentették, abból pedig Skvarka csúsztatását mentette a kapufa.

Szünet után Szignjevics ziccere jelezte, hogy a Fradi 10 emberrel is úgy folytatja, ahogy az első félidőt befejezte. Jelentős nyomás nehezedett az Előre kapujára, szinte záporoztak a szögletek és a helyzetek Uram János kapuja előtt, de a fiatal hálóőr vagy bravúrral, vagy szerencsével, de hősiesen állta az ostromot és korrigálta társai bakijait. A Csaba előtt is akadt ziccer, a 75. percben Gréczi egyedül vezethette Gróhra a labdát, de 15 méterről a Fradi kapusába lőtte azt. Az utolsó negyedórára cserékkel frissítő zöld-fehérek tovább fokozták a nyomást, Uram azonban addigra már véglegesen lehúzta előttük a rolót. A ráadás perceiben már Gróf is a csabai kaput támadta, amikor jött a meccs slusszpoénja. Szalai előrebikázott labdájával Pantovics Nikola lépett ki a 94. percben, Ignatyenkón is áthámozta magát, majd higgadtan lőtt a hálóba, beteljesítve a legmerészebb csabai álmokat, 2–0.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, a legjobb 16 közé jutásért

Békéscsaba 1912 Előre–Ferencvárosi TC 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 2036 néző
Vezette: Takács János (Márkus Tamás, Tőkés Róbert).
Gólszerző: Tóth D. (39.), Pantovics (94.).
Sárga lap: Pilán a 28., Szalai az 51., Máris az 52., Pantovics a 94. percben.
Piros lap: Leandro a 2. percben.

Békéscsaba: Uram – Pilán, Nagy S., Babinyecz, Polényi – Szalai, Hursán, Váradi (Zahorán, 68.), Bidzilya (Pantovics, 61.) – Máris (Gréczi, 71.), Tóth D. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Ferencváros: Gróf – Csivics, Frimong, Leandro, Heister (Haratyin, 65.) – Ignatyenko, Szerető (Lovrencsics, 78.), Bőle – Varga R., Szignjevics (Priskin, 78.), Skvarka. Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Close