Kick-box ringesek: Új helyen régi elszántsággal!

A csapat: Kliment Kristóf, Kékegyi Márk, Kliment Zétény, és Flack Márk

A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) All-Style Karate és Kick-box Szakosztályának ringes csoportja nem unatkozott a tavasszal, de erről a “mozgalmasságról” aligha nem lemondtak volna a Hricsovinyi Károly edző vezette un. Energy Gym tagjai. Régi, igényesen kialakított edzőtermükből menniük kellett, s nem tűnt biztatónak a jövő.

A válogatottak egész sorát kinevelő ringes kick-box csapat helye sem volt biztosítva. Végül is a békéscsabai önkormányzat segítségével sikerült egy új helyet találni a Baross u. 16 szám alatt. Hatalmas munkával alakították ki az új edzőtermet, s bár még sok munka van vele, a legfontosabbat, hogy a zömében utánpótlás korú versenyzők edzeni tudjanak, sikerült biztosítani. Ugyanis egy tevékenységet gyorsan és könnyű megszüntetni, újra indítani viszont borzasztóan nehéz.

Azért is volt fontos az új edzőterem kialakítása, mert a csapat három tagja nagy kihívás előtt áll. Augusztus végén Győrben rendezik meg a kick-box utánpótlás Európa- bajnokságot és három versenyző, Flack Márk, Kliment Kristóf és Kékegyi Márk a magyar színeket képviseli majd a ringben, K-1 szabályrendszerben. Mint edzőjük, Hricsovinyi Károly elmondta, az egyre nagyobb intenzitású, alapozó jellegű futások mellett már a gyorsasági állóképesség fejlesztésével is foglalkozniuk kell, hiszen már csak bő egy hónap áll rendelkezésre.

Hricsovinyi Károly edző

A hangulat jó, az elszántság nagy, a versenysúlyok nagyjából kialakultak és nagyobb sérülés sem sújtja a versenyzőket. Természetesen a többi tag is szorgalmasan edz, s további érdeklőket, kezdőket is szívesen lát és vár Hricsovinyi Károly edző. Hiszen ez a gárda új helyen, de régi mentalitással, hittel és akarattal dolgozik!

Gregor László

Close