Kick-box érmek tömkelege Horvátországból!

Nagyon régóta várták a honi kick-box sportolók, hogy végre egy hagyományos nagy versenyen vehessenek részt. Több, mint egy év telt el kényszerű szünetben , amit a koronavírus járvány miatt rendeltek el. A horvátországi Karlovac (Károlyváros) adott otthont a Karlovac Open nemzetközi kick-box Európa-kupának, amelyen 27 ország 110 klubjának 862 sportolója indult el, 1708 nevezést leadva. A számokból is kitűnik, hogy sokan éltek azzal a szabályok adta lehetőséggel, hogy több korosztályban, több súlycsoportban és szabályrendszerben mérettessék meg magukat. Teljesen érthető, hiszen ilyen hosszú kihagyás után a jelszó csak egy lehet: Küzdeni, küzdeni, küzdeni!Minél többet, mert van mit bepótolni!

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső vezette point-fighting gárdája indult a versenyen, természetesen az előírt egészségügyi szabályozás teljes betartásával. A népes küldöttségben az újoncok mellett régi, sikeres versenyzők is tatamira léphettek. A verseny nem csak a forma felmérésére volt jó alkalom. Számadást is lehetett tenni, ki maradt meg, ki hagyta abba, hogyan alakultak át az erőviszonyok.

A gárda eredményesen szerepelt, szorgalmasan gyűjtötte az érmeket és a trófeákat. Többen alacsonyabb övfokozatuk miatt elindulhattak az első napi „B” kategóriában is, gyarapítva az éremkollekciót,s bizonyítottak a szombati „A” kategóriás versenyen is. Összesen 40 érmet szereztek, 8 arany, 11 ezüst és 21 bronzérem volt a termés. A felnőtt csapatban együtt küzdött a két Viczián fivér, a Németországban élő és német klubnál versenyző Roland, és öccse, Dániel, s ez, kiegészítve a válogatott Hidvégi Nándorral csapat elsőséget hozott! Debreczeni Dezső vezető-edző így foglalat össze a verseny tapasztalatait:

Versenyzőim változó formát mutattak, de ezen nincs mit csodálkozni. Egyértelműen látszódott, hogy régen versenyeztünk. A bolgárok például hamarabb kezdték a versenyeket, amit eredményességük is mutatott, s úgy érzem, most még előttünk járnak ennek következtében, Ők lesznek a jövő nagy riválisai. A felnőtt csapatverseny megnyerése viszont óriási öröm és kellemes meglepetés, mert még ilyet nem nyertünk. A bíráskodásról annyit, hogy nagyon jó lett volna, ha magyar bírók is bíráskodtak volna,és több olyan, aki ért a point-fightinghoz. Ez a verseny életbe vágóan fontos volt nekünk, mert ha most sem indultunk volna, szinte behozhatatlan hátrányba kerültünk volna.

Az eredmények és a mutatott teljesítmény feltétlenül biztató a jövőre nézve. S hogy mit hoz a jövő? A WAKO kick-box világszövetség a második félévre tervezte át versenynaptárát. Október 15 -24 közt az olaszországi Jesolo-ban rendezik majd meg a felnőtt kick-box világbajnokságot, minden szabályrendszerben. megszűnik tehát az a gyakorlat, hogy két részre bontják a legrangosabb nemzetközi kick-box versenyt. A világbajnokság egyben selejtező a 2022 évi World Games kick-box küzdelmeire és a szintén ebben az évben megrendezésre kerülő World Combat Games versenyre. Az utánpótlás sem marad ki, hiszen 2021 november 5 és 11 közt Montenegróba Budva ad otthont a Junior és a kadett 2 korosztály Európa-bajnokságának.

Eredmények:

Felnőtt férfi
63 kg. 3.Hidvégi Nándor
69 kg. 3.Viczián Dániel

Junior férfi
69 kg. 3.Mokrán Milán

Nők
50 kg.2.Viczián Vivien
55 kg. 2.Viczián Vivien
65 kg. 3.Csüllög Dorina
+70 kg. 3.Koszecz Boglárka

Kadet 2
Fiú

Grand Champion:3.Malatyinszki Bendegúz
47 kg. 1.Bánki Brendon
52 kg.3.Bánki Brendon

Leány
32 kg.1.Debreczeni Frida
37 kg. 3.Kása Hanna

42 kg.
2.Kozmann Mónika
3.Petró Lili

50.kg.3.Jancsó Lili
60 kg. 2.Pántya Réka
65 kg.2.Csüllög Dorina
+65 kg.3.Koszecz Boglárka

Kadet 1

Grand Champion: 1.Jancsó Lili
Leány
32 kg. 3.Debreczeni Frida
42 kg. 3.Fördős Jázmin
+47 kg.
1.Jancsó Lili
3.Szabó Szófia

Gyermek
Fiú
27 kg. 3.Szikora Gergő
30 kg. 2.Szikora Bence

leány
24.kg.3.Jancsó Csenge
30 kg. 3.Petró Laura

Csapatverseny:

Kadet 1 korosztály
lányok:
1.Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Debreczeni Frida, Jancsó Lili, Szabó Szófia)
Tag Team: 1.Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Jancsó Lili, Szabó Szófia)
fiúk:
3. 1.Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Gyeraj Ákos, Matuska Máté, Petró Bálint)
Kadet 2 korosztály:
2. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Bánki Brendon, csiernyik Zsombor, Malatyinszki Bendegúz)

Felnőtt férfi:
1.Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Hidvégi Nándor, Viczián Roland,Viczián Dániel)

„B”   kategória
Junior Férfi
74 kg. 3.Mokrán Milán

Kadet 2 korosztály
Fiúk:
42 kg. 2.Gyeraj Ákos

Lányok:
42 kg. 2.Kása Hanna

Gyermek korosztály:
Fiúk:
24.kg. 2.Szikora Gergő
27 kg. 1.Szikora Gergő
30 kg. 2.Szikora Bence

Lányok:
24 kg. 3.Jancsó Csenge
27 kg. 3.Petró Laura

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – Impresszum